Managed hosting door True

Translink, Vodafone en KPN stoppen met OV-chip mobiel

 

Uitgever van de OV-chipkaart Translink en telecomaanbieders Vodafone en KPN beëindigen op 15 juni 2018 de invoering van OV-chip mobiel. Na een looptijd van ruim een jaar kunnen reizigers dan niet meer met hun Android-mobieltje inchecken en betalen in het openbaar vervoer. Volgens Translink is de achterliggende techniek onvoldoende geschikt om OV-chip mobiel massaal in te voeren.

Op dit moment gebruiken ongeveer achtduizend mensen OV-chip mobiel. Dat aantal zou stapsgewijs worden uitgebouwd. Translink, dat namens de vijf grootste ov-bedrijven van Nederland de ov-chipkaart beheert, deelt in een bericht over het stopzetten van OV-chip mobiel geen details over welke achterliggende techniek in hun ogen ongeschikt is.

Volgens Translink worden de lessen die met OV-chip mobiel zijn geleerd, gebruikt bij de ontwikkeling van nieuwe betaalmiddelen. Het bedrijf onderzoekt bijvoorbeeld de mogelijkheden om te reizen met de bankpas en andere manieren voor mobiel betalen in het ov.

OV-chip mobiel is vanaf de start in 2017 geplaagd door vertragingen. Het project startte later dan gepland en na de invoering waren er direct allerlei problemen. Gebruikers moesten meerdere apps installeren die vaak niet goed samenwerkten en er waren storingen in de koppeling met de backoffice.

Apple iPhone

Met OV-chip mobiel kunnen reizigers in- en uitchecken, hun saldo controleren en een overzicht zien van de transacties en de afgelegde route in het ov. De app zou gefaseerd worden ingevoerd en was alleen beschikbaar op Android-toestellen met een geschikte simkaart van providers Vodafone en KPN en een aantal dochterbedrijven. 

Reizigers met een Apple iPhone waren uitgesloten omdat Apple derden geen toegang geeft tot de nfc-chip van het toestel.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6344597). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures bij KPN

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.