Managed hosting door True

Dutch Game Garden viert 10-jarig bestaan

 

De Dutch Game Garden bestaat tien jaar. Die creatieve broedplaats en verzameling van ondernemingen, die sinds december 2014 gevestigd is in het Beatrixgebouw van de Jaarbeurs Utrecht, telt ruim veertig game-bedrijven, waaronder startups.

Het gaat om makers en ontwikkelaars van zowel games voor de entertainmentbranche als zogenoemde serious games. Dat zijn spellen die worden ingezet voor een informatief doel. Bijvoorbeeld om iets uit te leggen of onderdeel zijn van lesmateriaal.

Het jubileum wordt vandaag, 10 januari 208, gevierd met een speciaal dagprogramma waarin verschillende bedrijven zich presenteren. Er zijn paneldiscussie met ondernemers van aangesloten gamestudio's. Angie Smets, executive producer van Guerrilla Games houdt een Q&A-sessie, en bezoekers kunnen na aanmelding een kijkje nemen bij de verschillende gamestudio's.

De Dutch Game Garden werd in 2008 gestart om werkgelegenheid en welvaart aan te jagen voor de Nederlandse gamesindustrie. Met een support-programma voor startups levert de organisatie begeleiding en huisvesting aan jonge ondernemers. 

EU-subsidie

Dutch Game garden organiseert ook evenementen en projecten die bijdragen aan innovatie, kennisuitwisseling en publiciteit voor Nederlandse game-ontwikkelaars. Het onderhoudt bovendien nauwe banden met opleidingen.

De Dutch Game Garden werd opgezet met een subsidie van ongeveer anderhalf miljoen euro van de provincie Utrecht, de gemeente Utrecht en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) van de Europese Commissie.

De Dutch Game Garden is sinds december 2014 gevestigd in de Jaarbeurs Utrecht. Daarvoor zat het in een pand in de binnenstad van Utrecht. In juli 2017 opende Dutch Game Garden een vestiging bij de TU Twente. Naast de vestiging in Utrecht en Enschede heeft de Dutch Game Garden ook via een franchise-overeenkomst zijn naam verbonden aan initiatieven rondom broedplaatsen voor game-makers in Breda en Hilversum.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6277556). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.