Managed hosting door True

Centreon zoekt MKB-partners in de Benelux

 

Verbetering beter verbeteren

Het Franse Centreon, leverancier van it operations management (itom)-oplossingen op basis van open source, wil zijn partnerkanaal in Nederland, België en Luxemburg versterken. Het zoekt met name partners die de activiteiten in het mkb kunnen uitbreiden.

Centreon levert een enterprise-versie van de itom-oplossing Nagios. Deze oplossing, Centreon EMS genaamd, beschikt over scripts voor een vereenvoudigde installatie. Daarnaast zijn de add-ons getest en beschikbaar gemaakt via een virtuele marktplaats.

‘Itom wordt steeds belangrijker voor het succes van een organisatie. Bedrijven stappen daarom vaak over naar betaalde itom-oplossingen. Dat biedt namelijk voordelen als support en trainingen’, vertelt ceo Romain Le Merius.

Volgens Le Merius is de aanpak van Centreon op het gebied van it operations management interessant voor het partnerkanaal. ‘Tot nu toe werken wij in de Benelux met een klein aantal partners, waaronder Sogeti en Econocom. Deze partners zijn echter vooral gericht op enterprise-organisaties.’ 

MKB

Sinds kort beschikt het bedrijf ook over een versie voor het mkb: de zogeheten Centreon IMP-editie. Deze SaaS-oplossing is volgens de Le Merius vooral bedoeld voor bedrijven met één tot vier it-professionals. Echter schiet her hier nog te kort in partners. Reden voor het bedrijf om zijn partnerkanaal in de Benelux-regio te versterken.

‘Voor partners met ervaring het mkb ligt de markt echter nog grotendeels open. Dit terwijl het mkb regelmatig behoefte heeft aan extra ondersteuning. Het vormt dan ook een interessante doelgroep voor aanbieders in het indirecte kanaal,’ aldus Le Merius.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5966505). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.