Managed hosting door True

HPE levert open source platform Mesosphere

 

Hewlett Packard Enterprise (HPE)

Hewlett Packard Enterprise (HPE) sluit een Original Equipment Manufacturing (OEM)- en resellerovereenkomst met de Amerikaanse start-up Mesosphere. HPE wordt hiermee wereldwijd leverancier van het open source-platform van Mesosphere. De dienst is vanaf 13 februari 2017 beschikbaar.

Mesosphere biedt het Mesosphere data center operation system (dc/os), een platform voor datacenters dat it-processen automatiseert. Dit open source-platform richt zich op de ontwikkeling, implementatie en flexibele schaling van technologieën die de basis vormen voor applicaties. Het bedrijf, opgericht in 2013, is gevestigd in San Francisco en New York en heeft een Europees kantoor in het Duitse Hamburg. HPE bouwt en levert infrastructuuroplossingen die ontworpen zijn voor het platform van Mesosphere. De softwaregigant investeerde in maart 2016 nog 73,5 miljoen dollar in de start-up.

Doordat Mesosphere het platform op HPE servers en opslag draait, kunnen klanten volgens de twee bedrijven gebruikmaken van één platform om containerapplicaties, PaaS, IaaS, gedistribueerde databases, big data analytics en zogenaamde ‘stateful services’ te draaien.

Demo open source platform Mesosphere

Demo Mesosphere Enterprise DC/OS

Cloud28+

Mesosphere kondigt ook aan dat het zich als technologiepartner aansluit bij de door HPE aangevoerde Cloud28+ community. Dit open source platform biedt klanten en HPE-partners een marktplaats voor hybride it -oplossingen en de mogelijkheid om kennis te delen en nieuwe contacten te leggen. Het platform is gestart als catalogus waar aangesloten ict-dienstverleners, internetserviceproviders en wederverkopers hun clouddiensten middels functionele beschrijvingen aanbieden. Doel is het optuigen van een Europees raamwerk waar vraag en aanbod op het gebied van cloud samenkomen. Cloud28+ is bedoeld als tegenhanger van de Amerikaanse cloudmarkt en bestaat uit een mix van verschillende diensten voor hybride cloudoplossingen (private en publieke).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5953758). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.