Managed hosting door True

Indufin investeert in softwarebedrijf Axi

 

Groeikapitaal

De Belgisch-Luxemburgse investeringsmaatschappij Indufin investeert in Axi, een 230 medewerkers tellend ict-bedrijf met vestigingen in Willebroek en Breda. Het levert aan en ontwikkelt software voor overheids- en zorginstellingen, service organisaties en winkelketens.

De kapitaalsinjectie zal door Axi aangewend worden om haar marktaandeel in de segmenten retail, overheid en zorg te vergroten. Indufin neemt de plaats in van ING Private Equity en Cytindus die hun participaties na respectievelijk tien en vijf jaar ten gelde maken. Naast Indufin zijn de Axi-aandelen in handen van het management en verschillende medewerkers. Hoeveel Indufin precies investeert, is niet bekendgemaakt.

'Verder bouwen aan de toekomst met behoud van het hoge kwaliteitsniveau, blijft primordiaal voor ons', stelt Paul Peeters, ceo en voorzitter van de nieuwe Raad van Bestuur. 'De continuïteit voor onze klanten en medewerkers is gewaarborgd. De financiële inbreng van Indufin en hun begeleiding zal ons toelaten verder te groeien binnen onze focusmarkten in België en Nederland en stevig te investeren in nieuwe oplossingen, services en nieuwe medewerkers. We hebben de ambitie een nog sterker kwaliteitsmerk te worden.'

AXI ontstond in 1985 uit een management buy-out bij de informaticadiensten van de werkgeversorganisatie VEV (het huidige VOKA). Dit is ondertussen al de derde management buy-out. Met de intrede van Indufin wordt ook het management vernieuwd, waarbij ceo Paul Peeters en cfo Sara De Merechy beiden op post blijven als bestuurders. Twee andere bestuurders, Michel Ballière en Dirk Noens, leggen hun mandaat neer als bestuurder, maar blijven betrokken in strategische projecten. Vanaf 1 februari 2017 wordt het management team uitgebreid met vijf nieuwe bestuurders, drie Belgen (Frederik Riebbels, Marc Janssens, Els De Bie) en twee Nederlanders (Joost den Ouden en Michel Petrusma).

Axi is in zowel Nederland als België actief. In Nederland bedienen ze vooral retailorganisaties, zorginstellingen en een enkele overheidsinstelling. In België bedienen ze vooral overheidsinstanties. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5943211). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.