Managed hosting door True

Microsoft start ontwikkelplatform connected car

 

Renault connected car

Renault-Nissan gaat als eerste gebruik maken van het Microsoft Connected Car-platform

Microsoft lanceert het Connected Vehicle Platform. Dat is een ontwikkelplatform voor toepassingen voor zelfsturende auto's. Met het op Azure gebaseerde platform haakt de ict-leverancier in op de opkomst van zelfrijdende auto's. De komende jaren zullen er allerlei functionaliteiten en veiligheidstoepassingen ontstaan. Renault-Nissan is de eerste fabrikant die het platform gaat gebruiken.

Dat maakte Microsoft bekend tijdens de International Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. Het Microsoft Connected Vehicle Platform moet de autoindustrie helpen bij de digitale transformatie van de automobielindustrie. Microsoft: 'Tegenwoordig vormt onze auto de basis voor meer activiteiten dan alleen van A naar B rijden. Er is behoefte aan innovaties die mensen in staat stellen meer gedaan te krijgen in minder tijd en vooral om hun leven eenvoudiger te maken.'

De leverancier benadrukt dat het platform autofabrikanten de mogelijkheid biedt om op maat gemaakte connected driving-oplossingen te ontwikkelen. 'Het platform levert dus geen kant-en-klare oplossingen, maar hulpmiddelen op basis van Azure.'

Volgens Microsoft kunnen autofabrikanten innovatieve toepassingen ontwikkelen met veiligheid en beveiliging als uitgangspunten en met het oog op vijf praktijkscenario’s. Dat zijn: voospellingen over onderhoud, verbeterde productiviteitsoplossingen in de auto, geavanceerde navigatie, klantinzichten en het helpen bouwen aan mogelijkheden voor zelfrijdende voertuigen.

BMW en Volvo

Naast Renault-Nissan gaat Microsoft ook samen werken met BMW en Volvo. Met BMW wordt gewerkt aan een schaalbaar platform op Azure waarmee productiviteitsoplossingen zoals de persoonlijke assistent Cortana geïntegreerd worden in de auto. Volvo maakt Skype for Business beschikbaar in de 90-serie van het Zweedse merk.

Het Microsoft Connected Vehicle Platform komt later in 2017 als openbare preview beschikbaar. Microsofts cloud-omgeving Azure moet volgens de leverancier de motor zijn die grote hoeveelheden data uit sensoren en gebruiksinformatie bruikbaar maakt voor autofabrikanten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5919122). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.