Managed hosting door True

Integratiesoftware Talend decodeert Panama Papers

 

Integratiesoftware Talend decodeert Panama Papers

Het International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ) gebruikt de open source data integratie-technologie van Talend om nieuwe inzichten te ontlokken aan het grootste datalek in de geschiedenis, de Panama Papers. Deze omvatten meer dan 11,5 miljoen versleutelde documenten die details onthullen van organisaties die de hulp benutten van een advocatenkantoor in Panama om geld weg te sluizen.

ICIJ (International Consortium of Investigative Journalists) gebruikt Talends open source integratiesoftware om meer dan 2,6 TB te laden aan ongestructureerde data in een Neo4j grafische database. Deze gebruikt het Linkurious graph visualization-platform om informatie te ordenen en toegankelijk te maken. De data omvatten bestanden uit relationele databases, e-mails en verscheidene andere typen bestand die gaan over de 215.000 offshore bankrekeningen en brievenbusfirma's die het advocatenkantoor en zijn voorgangers in het leven hebben geroepen voor duizenden individuen tussen 1977 en 2015.

'Als data-analyse-project zijn de Panama Papers op verschillende niveaus belangwekkend. We hebben het hier over werk dat intuïtieve big data-technologie nodig heeft', zegt Laurent Bride, cto van Talend. 'We zijn ingenomen dat onze oplossing is gebruikt in dit project, samen met onze partner Neo4j met wie we al heel lang samenwerken.'

De documenten uit dit belangwekkende lek zijn aanvankelijk aangeboden aan de Duitse krant Süddeutsche Zeituing die op zijn beurt de informatie heeft gedeeld met ICIJ dat zijn hoofdkantoor in Washington heeft. Dit is een netwerk van onafhankelijk werkende onderzoeksjournalisten in de hele wereld met meer dan honderd mediapartners. In de door ICIJ openbaar gemaakte, doorzoekbare database zit informatie over meer dan tweehonderdduizend offshore entiteiten die onderdeel uitmaken van het onderzoek naar de Panama Papers, alsmede informatie over meer dan honderdduizend aanvullende bedrijven die onderdeel waren van de studie van ICIJ Offshore Leaks investigation uit 2013. Door de software van Talend te gebruiken lukt het ICIJ om snel de verbanden helder te krijgen tussen de geheime informatie over offshore bedrijven en de mensen die erachter zitten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5759355). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.