Managed hosting door True

Ilionx levert Azure-platform voor 8 wegenbouwers

 

Asfalteren

Ict-dienstverlener Ilionx uit Utrecht bouwt voor acht wegenbouwbedrijven een informatiesysteem op basis van Microsoft Azure. Heijmans, Boskalis, Dura en Vermeer, BAM, Van Gelder, Strukton Civiel, KWS en Ballast Nedam nemen gezamenlijk een systeem af waarmee elk bedrijf zelfstandig of in samenwerking met anderen, het realisatieproces van een asfalttracé kan aansturen. Het systeem wordt gefaseerd in gebruik genomen. De geplande oplevering is halverwege 2017.

Volgens de leverancier gaat het om een op Microsoft Azure gebaseerd SaaS-platform waarin specifieke karakteristieken van multi-tenant en multi-instance zijn toegepast. Vier van de acht bouwbedrijven hadden nog geen systeem met deze functionaliteiten. De andere vier hadden een systeem, maar dat voldeed niet meer aan hun behoeften. Daarom is besloten om de krachten te bundelen en één gecombineerd platform te bouwen.

Het informatiesysteem biedt toegang tot essentiële informatie over het asfaltverhardingsproces; van materiaal en bouwstof tot asfaltmengsels. Verder helpt het systeem onder andere bij de traceerbaarheid en herleidbaarheid van met grondstoffen gerealiseerde wegvakken en het ondersteunt de bedrijfscontroles, zodat de bouwbedrijven kunnen aantonen dat zij voldoen aan de gedefinieerde kwaliteitsnormen. De overeenkomst met Ilionx heeft een looptijd van drie jaar en omvat naast de implementatie ook onderhoud en beheer.

Ilionx heeft vestigingen in Utrecht, Almere, Groningen en Zwolle. Het is partner van onder meer IBM, Microsoft en Oracle en levert diensten aan onder andere De Nederlandsche Bank, Gasunie, het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst, DAF Trucks, TNO en Nationale Hypotheek Garantie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5737817). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.