Managed hosting door True

Detron verkoopt applicatie-ontwikkelaar Marviq

 

Detron ICT Groep verkoopt zijn ontwikkelbedrijf Marviq aan directeur Paul Jacobs en het ict-bedrijf Sping, een strategische partner van Marviq uit Delft. De ontwikkeling van software past niet langer binnen de kernactiviteiten van Detron. De ict-dienstverlener uit Veenendaal richt zich op beheerdiensten en oplossingen met betrekking tot ict-infrastructuur. Bij het bedrijf in Almere werken bijna twintig mensen.

Vanaf 2013 is Detron begonnen om alle niet-kernactiviteiten af te stoten of te verzelfstandigen. De verkoop van Marviq aan zijn directeur Paul Jacobs en Sping past in dat beleid', aldus Tom Tank, bestuursvoorzitter van Detron. Volgens Tank zijn er op dit moment geen andere onderdelen meer die voor vervreemding in aanmerking komen. Eerder al verkocht Detron Esprit Telecom en Zoranet aan Ziggo, deed het de hardwarevolumebusiness over aan Centralpoint en bracht het de cad/cam-activiteiten onder bij Cadac. Detron boekte in 2014 een jaaromzet van circa 105 miljoen euro en telt zo'n 550 medewerkers.

Marviq is sinds de oprichting in 1998 actief met bouw van web- en mobiele applicaties op maat. In 2002 werd het bedrijf overgenomen door IP Powerhouse, dat het onderdeel in 2005 met het XB Networks samenvoegde tot de XB-groep. Deze ict-dienstverlener werd in 2008 door Detron-dochter Esprit Telecom overgenomen; in 2009 kreeg de applicatie-ontwikkeltak - inmiddels XB Software Solutions geheten - weer zijn oude naam Marviq terug. Tot de klantenkring behoren onder meer KLM, Essent, Enexis, Gamma, Karwei en Sony.

Sping

De strategische partner Sping (anagram/acroniem voor Next Gen Internet Service Provider) is in Delft gehuisvest en startte begin 2000 als project binnen KPN Research. Tijdens de ingrijpende KPN-reorganisatie in 2002 besluiten Jan Gerard en Jeroen Verdonk de startup buiten KPN voort te zetten en starten Sping en Sping Ventures.

Sping is een applicatie-ontwikkelbedrijf, waar een man of vijftien werken; Sping Ventures is het investeringsvehikel. Deze tak verkocht afgelopen oktober zijn belang in Nimbuzz aan het Britse New Call Telecom. Nimbuzz, een Nederlandse call- en chat-app die met name in India, Midden-Oosten en Afrika hard gegroeid is naar tweehonderd miljoen gebruikers, was de eerste participatie van Sping.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5224549). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.