Managed hosting door True

Kroes promoot Nederland als plek voor start-ups

 

Oud-eurocommissaris Neelie Kroes gaat zich de komende anderhalf jaar inzetten om Nederland op de kaart te zetten als Europese vestigingsplaats voor start-ups. Kroes is benoemd tot 'special envoy' om die taak te vervullen en bedrijven naar Nederland te halen. Dat heeft minister Kamp van Economische Zaken bekendgemaakt.

Vanwege haar ervaring en uitstraling ziet Kamp in Kroes de ideale persoon voor de nieuwe functie: 'Samen met Kroes gaat het kabinet een nieuwe generatie start-ups de kans geven in Nederland hun talent te ontwikkelen, te innoveren en banen te creëren.Kroes was van 2004 tot november dit jaar eurocommissaris. In haar eerste termijn was haar portefeuille Mededinging. De afgelopen jaren was ze eurocommissaris voor ict en telecom.

Volgens Kamp is Nederland al één van de meest ondernemende landen in de wereld en zijn hier al veel succesvolle start-ups. 'Maar onze ambitie moet verder reiken. We willen meer start-ups uit andere landen aantrekken", aldus de minister tegen de NOS.

StartupDelta Amsterdam

Kroes gaat leiding geven aan het nieuwe initiatief StartupDelta, waarbinnen overheden, kennisinstellingen, start-ups, financiers en bedrijven samenwerken. Het initiatie wordt betaald door het ministerie van Economische Zaken.

StartupDelta wordt gevestigd op marineterrein Kattenburg in Amsterdam. Er is gekozen voor de hoofdstad vanwege de internationale uitstraling en de aantrekkingskracht op jonge mensen en innovatieve bedrijven. Er wordt nauw samengewerkt met onder meer de High Tech Campus in Eindhoven en Kennispark Twente.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5205427). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.