Managed hosting door True

Clockwork bouwt Drupal-portal voor Havenbedrijf

 

Ontwikkelaar van webconcepten Clockwork helpt Havenbedrijf Rotterdam aan de opzet van een webstrategie. Clockwork, dat onderdeel is van ict-dienstverlener Ordina, ontwikkelt een open source webportal die de belangrijkste doelgroepen vanaf één plek bedient. De portal heeft de naam Port of Rotterdam Online (PoR Online) en is gebaseerd op Drupal. De portal staat centraal in een nieuwe online strategie die door de dienstverlener en het havenbedrijf wordt vormgegeven.

'In het platform staat de gebruiker centraal. De vindbaarheid en de kwaliteit van de content spelen een belangrijke rol. Met één platform is bovendien de beveiliging beter beheersbaar en wordt het beheer ook veel eenvoudiger', licht Clockwork toe.

De ontwikkelaar gaat het Havenbedrijf helpen bij zijn online vernieuwingsslag. Daarbij draait het niet alleen om de websites, producten en diensten, maar ook om de manier van denken en doen in de organisatie. Als cms van de portal wordt Drupal gebruikt. Clockwork kiest dus voor een open source contentmanagementsysteem en contentmanagementframework.

Thea de Vries, manager marketing en communicatie bij Havenbedrijf Rotterdam: 'Met Port of Rotterdam Online hebben we een ambitieus plan ontwikkeld, waarmee we de concurrentiepositie van de Rotterdamse haven als logistiek knooppunt en industriecomplex van wereldniveau kunnen versterken. Na een zorgvuldige best value-aanbesteding, waarbij een combinatie van prijs en kwaliteit bepalend zijn, hebben we voor Clockwork gekozen.'

Havenmeester

Ordina is bekend met ict-projecten in de havensector. De dienstverlener is onder andere nauw betrokken bij de realisatie van het Havenmeester Management Informatie Systeem (HaMis) voor het Havenbedrijf.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5197837). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.