Managed hosting door True

Leger VS werkt aan 'voorspellend programmeren'

 

Het onderzoeksinstituut van het Amerikaanse ministerie van Defensie (Darpa) werkt aan een ontwikkeltool die een programmeur coderegels suggereert. Wanneer duidelijk wordt wat hij gaat coderen krijgt hij een suggestie voor een regel code. Het concept lijkt op de autocomplete-functie die bijvoorbeeld zoekmachines gebruiken waarbij voor het typen van een zoekopdracht een tekstsuggestie getoond wordt. Het instituut trekt in eerste instantie elf miljoen dollar uit voor de ontwikkeling van de hulp-tool voor programmeurs.

Dat meldt techsite Wired. Het Amerikaanse ministerie van Defensie zou samenwerken met verschillende universiteiten en tool-ontwikkelaars. Het project draagt de naam Pliny, dat is een verwijzing naar de auteur van de eerste Romeinse encyclopedie.

Er moet een algoritme ontwikkeld worden dat op basis van het begin van een regel kan inschatten wat een programmeur precies wil coderen. Eerst wordt een analyse gemaakt van open source-code die online beschikbaar is. Het gaat bijvoorbeeld om code die gedeeld wordt via Github en Sourceforge en de Apache Foundation.

Andere leveranciers van ontwikkel-tools werken ook aan tools voor voorspellend programmeren. Volgens Darpa moet de Pliny-tool slimmer worden dan de ontwikkelgereedschappen die concurrenten ontwikkelen doordat het ook de betekenis van de code meeneemt in plaats van alleen analyse op basis van tekst. 

GPS en kalibratie

Het Amrikaase leger heeft aan de ontwikkeling gestaan van een aantal belangrijke ontwikkelingen op het gebied van ict, zoals de opkomst van het wereldwijde web en gps (global positioning system).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5194653). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.