Managed hosting door True

Vraag naar programmeurs stijgt fors

 

Talent

De vraag naar programmeurs zit in de lift. In het derde kwartaal van 2014 werden er 14 procent meer nieuwe vacatures uitgezet dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dit blijkt uit analyse van ict-detacheerder iSense ICT Professionals op basis van de gegevens van Jobfeed. Er is vooral veel vraag naar Java- en php-programmeurs. De toename van het aantal vacatures voor php-programmeurs is in Noord-Brabant zelfs uitzonderlijk te noemen.

Net zoals vorig jaar zijn php, Java en .Net de drie populairste expertises onder programmeurs. Anders dan vorig jaar is in 2014 de vraag naar php-programmeurs het grootst. Het aantal gepubliceerde vacatures voor deze programmeurs groeide ten opzichte van dezelfde periode in 2013 met maar liefst 53 procent. Het aantal geplaatste vacatures voor Java-programmeurs nam dit jaar toe met 18 procent gevolgd door het aantal .Net-vacatures met een stijging van 5 procent.

Een vergelijking tussen het derde kwartaal van 2013 en 2014 laat een flinke stijging zien in het aantal geplaatste vacatures voor programmeurs in de provincies Noord-Brabant (30 procent), Gelderland (33 procent) en Noord-Holland (18 procent). Vooral de groei in Noord-Brabant is opvallend. Deze groei werd namelijk veroorzaakt door een enorme toename in het aantal geplaatste vacatures voor php- en Java-programmeurs van respectievelijk 96 procent en 42 procent. Ook is er een stijging van 18 procent in het aantal geplaatste .Net-vacatures in deze provincie.

Vraag wordt groter

‘Het aantal geplaatste vacatures voor programmeurs is al geruime tijd aan het stijgen, iets dat weleens anders is geweest’, zegt Marco Berkhout, partner en sales manager bij iSense ICT Professionals. ‘Veel softwarebedrijven zijn vrij conjunctuurgevoelig, omdat zij afhankelijk zijn van investeringen door andere bedrijven en overheden. Aan het begin van de crisis zagen wij de vraag naar programmeurs en implementatieconsultants vanuit softwarebedrijven sterk afnemen. Bij een economische teruggang investeren bedrijven minder snel in ict-projecten, wat in veel gevallen resulteert in minder opdrachten voor softwarebedrijven. Nu de economie aantrekt zijn bedrijven weer aan het investeren, waardoor de vraag naar programmeurs bij softwarebedrijven groter wordt. Dit kan de stijging van de vraag naar programmeurs verklaren.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5185419). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.