Managed hosting door True

Gebruiker wil meer inspraak in bedrijfs-ICT

 

Service dienstverlening overleg vrouw mannen

Werknemers willen meer inspraak in de verbetering van bedrijfssoftware. Ze klagen ook over de integratie van applicaties in verschillende bedrijfssystemen. Ruim driekwart van de werknemers denkt sneller te kunnen werken als bedrijfsapplicaties beter geïntegreerd zouden zijn in de bedrijfs-ict. Dat concludeert de Amsterdamse softwareontwikkelaar Global Orange na onderzoek onder vierhonderd eindgebruikers.

Naast de beperkte inspraak op ict-gebied zijn de respondenten het minst positief over de manier waarop de applicaties met elkaar geïntegreerd zijn. Bijna de helft (42 procent) vindt de integratie van bedrijfsapplicaties slecht, terwijl slechts 27 procent hier tevreden over is. Ruim driekwart van de respondenten (76 procent) geeft aan sneller te kunnen werken als de bedrijfsapplicaties beter op elkaar aangesloten zouden zijn. De verwachte tijdswinst zou volgens hen gemiddeld 17 procent van de gemiddelde werkweek in uren zijn. 'Gescheiden bedrijfssystemen zorgen voor veel dubbel werk', voegt Erik Seveke, directeur van Global Orange, toe, 'Die systemen frustreren werknemers en zijn bovendien foutgevoelig.'

Het merendeel van de werknemers is overigens overwegend tevreden over de kwaliteit en de externe toegang tot hun bedrijfsapplicaties. Ruim de helft (60 procent) van de werknemers noemt de bedrijfsapplicaties 'modern', 27 procent is het daar niet mee eens. Wat betreft externe toegang is de verdeling vergelijkbaar. Een kwart (26 procent) vindt dat bedrijfsapplicaties niet makkelijk te bereiken zijn vanaf andere werkplekken. Ruim de helft (57 procent) vindt van wel.

Volgens Seveke zijn eindgebruikers traditiegetrouw niet gewend om inspraak te hebben in de bedrijfssoftware die ze gebruiken. Daardoor zouden ze niet erg proactief zijn in het aandragen van verbeteringen van de systemen. Volgens de ontwikkelaar blijkt dat ook uit de cijfers. Slechts 27 procent van de respondenten zegt invloed te hebben op de keuze voor, of de ontwikkeling van de bedrijfsapplicaties die zij gebruiken. Meer dan de helft (51 procent) heeft weinig tot geen invloed. Volgens Seveke moeten eindgebruikers een rol hebben bij softwareontwikkeling. Hij stelt dat agile-ontwikkelmethodes zoals Scrum door inspraak van gebruikers tot betere resultaten leidt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5181298). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.