Managed hosting door True

Dutch Open Hackathon trekt 360 deelnemers

 

360 ontwikkelaars hebben deelgenomen aan de eerste editie van de Dutch Open Hackathon, die van 21 tot 22 september 2014 plaatsvond in Amsterdam. Vijftig teams kregen dertig uur de tijd om verschillende apps te bouwen op basis van de application programming interfaces (api's) en datasets van deelnemende bedrijven. Dat waren Albert Heijn, KLM, Philips, TomTom Telematics, Schiphol, Rabobank en USG People. Volgens de organiserende bedrijven is het voor het eerst dat de Nederlandse multinationals een ontwikkelwedstrijd van deze omvang hebben opgezet.

'Onder de deelnemers zijn studenten maar ook medewerkers van ontwikkelbedrijven en start-ups die extra kennis en ervaring opdoen of zich als programmeur op de kaart willen zetten', vertelt George de Boer van TomTom Telematics.

Individuele deelnemers konden ter plekke een team vormen. Er namen ook vooraf samengestelde teams deel bestaande uit back end- en front end-ontwikkelaars en interaction designers. De deelnemers moesten de api's en datasets van de verschillende deelnemende bedrijven combineerden tot nieuwe toepassingen, zoals de koppeling van informatie over tickets (KLM), maaltijden (Albert Heijn) ritplanning van shuttle-diensten (TomTom Telematics) en bediening van de lampen thuis voor het simuleren van bewoning tijdens de vakantieperiode (Philips). De WelcomeHome-app van team Caching Issues kwam als winnaar uit de bus.

TomTom Telematics en de shuttle-dienst van Schiphol sloegen tijdens de hackaton de handen ineen voor registratie van real time posities van de bussen naar het parkeerterrein. Die datasets zijn gebruikt voor de ontwikkeling van nieuwe apps met de actuele aankomst en vertrektijd van de bussen.

Hackaton

George de Boer van TomTom Telematics is zeer tevreden over de uitkomst van de hackathon. 'Er is een aantal apps en ideeën uitgekomen dat zeker een goede toevoeging kan zijn voor onze systemen voor vlootbeheer van zakelijke wagenparken. De doelstelling om innovatieve toepassingen te ontwikkelen voor gebruikers, bedrijven en organisaties is ruimschoots gehaald.'

De dag is georganiseerd door de eerder genoemde bedrijven, die daarbij werden ondersteund door de Open State Foundation, die zich tot doel stelt om het gebruik van open platformen en data te promoten. De oplossingen die tijdens de hackton worden ontwikkeld, blijven eigendom van de deelnemende ontwikkelaars. Dat is vastgelegd in de voorwaarden voor deelname aan de hackaton.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5175740). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.