Managed hosting door True

Equihold laat markt werk Capgemini toetsen

 

Onderzoek

In zijn strijd tegen ict-dienstverlener Capgemini stelt Kenneth Berkleef, oud-eigenaar van het failliete softwarebedrijf Equihold, documentatie en de broncode beschikbaar om te laten toetsen door experts in de markt. Het failliete softwarebedrijf wil onafhankelijke oordelen verzamelen die Equihold sterken in zijn rechtszaak tegen Capgemini. Deze mogelijkheid is onderdeel van de nieuwe website www.capclaim.nl die sinds donderdag 4 september 2014 live staat. Capgemini onderzoekt of het openbaren van de stukken juridisch mag.

Via de website zoekt Equihold personen die willen participeren in de claim van 43 miljoen euro die het bedrijf heeft op Capgemini. Deze claim is aan de Amsterdamse rechtbank voorgelegd. Op dezelfde website zijn ook de bevindingen terug te vinden van Pieter Lakeman, die op basis van beschikbare documentatie in grote lijnen oordeelt dat Capgemini niet heeft opgeleverd wat er afgesproken was.

Gezocht: experts

Ondanks dit rapport, dat is gepubliceerd als investeringsrapport voor potentiële claimparticipanten, wil Kenneth Berkleef, oud-eigenaar van het failliete softwarebedrijf Equihold, dat meer experts naar de broncode en de documentatie kijken. Zo wil hij dat experts zich uitspreken over onder andere de kwaliteit van de code, de toegepaste RUP-ontwikkelmethode, het testen en het projectmanagement.

Via Capclaim kunnen geïnteresseerden zich hiervoor aanmelden. Aan deelname worden wel voorwaarden verbonden. Zo moet men verifieerbaar deskundig zijn binnen de automatisering en moet het oordeel onafhankelijk van Berkleef tot stand komen. De deskundige ontvangt geen beloning voor zijn inzet of commentaar en de bevindingen kunnen gepubliceerd worden.

Not amused

Capgemini is op z’n minst gezegd ‘not amused’ met het handelen van Berkleef. De dienstverlener onderzoekt of alle documentatie rondom Equihold en de broncode beschikbaar gesteld mogen worden aan derden. Een woordvoerder wil niets zeggen over eventuele juridische stappen. ‘We verwerpen de claim met kracht en we vinden het vermarkten van de claim via een stichting twijfelachtig. We respecteren de rechtsgang en zijn ervan overtuigd dat ons geen verwijtbaar gedrag is aan te rekenen.’

Berkleef zelf is zich van geen kwaad bewust. Hij laat weten dat hij zijn strijd voert op basis van ideële en financiële motieven. ‘Als je naar berichtgeving kijkt, dan zie je dat Capgemini de afgelopen jaren structureel tekort is geschoten. Ik wil dit aan de kaak stellen. Daarnaast handel ik met een financieel motief. Ik ben maar een privépersoon, waarbij de financiële middelen in deze zaak uit de pas lopen. Ik kan dan wachten op het vonnis van een rechter, dat wel vijf jaar kan duren, ik kan proberen een schikking te treffen of ik bied aan om de vordering te gelde te maken. Bij deze laatste optie kan ik de claim eerder te gelde maken.’

Mondelinge toelichting

Op 20 januari 2015 moeten Capgemini en Equihold voor de Rechtbank van Amsterdam verschijnen voor een mondelinge toelichting op deze zaak.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5159212). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.