Managed hosting door True

Investeerders steken 11 miljoen in Bright Computing

Softwaremaker voor serverclusters wil fors uitbreiden naar Hadoop en open stack

 

Investeerders steken elf miljoen euro in het Nederlandse Bright Computing. Dat bedrijf ontwikkelt software voor het beheer en de inrichting van grote serverparken (clusters). De investering wordt geleid door het Amerikaanse Draper Fisher Jurvetson (DFJ) dat eerder geld stak in onder andere Tesla Motors, Twitter, Skype en Hotmail. Ook Prime Ventures en ING Corporate Investments nemen deel aan de kapitaalinjectie. De investeerders krijgen een zetel in de raad van commissarissen van Bright Computing.

Met het geld wil de in 2009 opgerichte ontwikkelaar van beheersoftware voor grote serverparken het softwareaanbod uitbreiden en de organisatie laten groeien naar zestig man personeel. Van oorsprong richt Bright Computing zich voornamelijk op serverclusters die gebruikt worden voor high performance computing. Het bedrijf ontwikkelt nu ook software voor bredere en snel groeiende markten voor big data-projecten, Hadoop-clusters en open stack private clouds.

De investering wordt vooral gebruikt voor de doorontwikkeling van de technologie en het uitbreiden van het partnernetwerk voor de ondersteuning van de nieuwe Hadoop- en open stack-klanten. De softwareleverancier voor serverclusters hoopt snel te groeien in die markten.

In 2010 nam ING Corporate Investments al een aandeel in het bedrijf. Dat jaar werd vooral gebruikt om uit te breiden in de Verenigde Staten. Daar zijn Boeing, NASA, Stanford University, Intel en Roche opgetekend als klant.

ClusterVision

Bright Computing is een afsplitsing van ClusterVision, een Amsterdamse specialist in high performance computing, opslagsystemen en database-clusters. Bright Computing is gestart in Amsterdam en is inmiddels ook gevestigd in het Amerikaanse San José.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5143341). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.