Managed hosting door True

Durfkapitalist zet in op DevOps en Continuous Delivery

Investeerder steekt 12 miljoen in XebiaLabs

Updata krijgt ongeveer éénvijfde bedrijf in handen en neemt plaats in bestuur

 

Dollars

XebiaLabs, leverancier van tools voor softwareontwikkeling op basis van DevOps en Continuous Delivery, krijgt een kapitaalinjectie van 12 miljoen dollar. Investeerder Updata Partners krijgt in ruil voor die sloot geld ongeveer 20 procent van de aandelen van het bedrijf in handen en neemt plaats in het bestuur. XebiaLabs verwacht de komende jaren fors te groeien door de financiering.

Het in 2008 opgerichte XebiaLabs komt voort uit ict-bedrijf Xebia. XebiaLabs zegt ieder jaar de omzet te zien verdubbelen en wil met hulp van de investeerder die lijn in de komende jaren wereldwijd doortrekken.

XebiaLabs: 'Het sneller opleveren van hogere softwarekwaliteit is een noodzaak geworden. De huidige processen van softwareontwikkeling zijn niet in lijn met de eis voor het daadwerkelijk snel opleveren van software. Applicatieontwikkeling is inmiddels versneld door ontwikkelmethodes als Agile en Scrum, maar de daadwerkelijke implementatie loopt vertragingen op.'

Door de automatisering van software-ontwikkeling moeten klanten eenvoudiger bedrijfsapplicaties kunnen aanpassen en anticiperen op de snelle veranderingen in de markt. Zowel de release-tijd als de -kosten moeten omlaag en fouten moeten al tijdens de ontwikkelfase opgespoord worden. XebiaLabs werkt onder andere voor multinationals als General Electric, Expedia, Xerox en KLM. 

Inkopen in bestuur

Updata is de eerste investeringsmaatschappij die deelneemt in XebiaLabs. Vanuit Updata zullen general partners (grootaandeelhouders red.) Carter Griffin en James Socas plaatsnemen in het bestuur van XebiaLabs.

Het bestuur van de leverancier bestaat verder uit XebiaLabs-oprichter Daan Teunissen, ceo Coert Baart en de onafhankelijke bestuurders Alex Pinchev (Red Hat) en Wim Heijting (Baan/Cordys). Michel den Braver gaat het bestuur ondersteunen als waarnemer en adviseur.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5117729). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.