Managed hosting door True

Progress koopt Node.js/MongoDB-club Modulus

 

Overname

Het Amerikaanse Progress Software heeft Modulus overgenomen. Dit bedrijf uit Cincinnati, Ohio voorziet in platform-as-a-service (PaaS) voor eenvoudige hosting, implementatie, scaling en monitoring van data-intensieve applicaties die Node.js- en MongoDB-technologieën gebruiken. Modulus is opgericht in 2012. Financiële informatie is niet vrijgegeven.

Het Modulus-platform is geschikt voor mobile-, social- big data-apps die draaien op verschillende devices. Het platform kan grote datastromen aan dankzij de ingebouwde prestatiemonitoring en -analysemogelijkheden. Het platform wordt aangeboden als hosted service en kan tevens worden ingezet door grote bedrijven in publieke, private en hybride clouds alsook binnen een on-premise infrastructuur.  

Node.js is ontworpen voor het eenvoudig bouwen van kwalitatieve, schaalbare netwerkapplicaties door gebruik te maken van de Javascript-programmeertaal. MongoDB is het NoSQL-databasesysteem en kenmerkt zich door schaalbaarheid, prestaties en hoge beschikbaarheid.

De overname past bij de nieuwe koers die Progress sinds enige tijd volgt. Daarbij wil het verder groeien als aanbieder van een PaaS voor applicatieontwikkeling en implementatie. Met de toevoeging van de Modulus-mogelijkheden aan het PaaS-portfolio zegt Progress nu een allesomvattend aanbod te kunnen leveren van cloud-, mobile-, hybride en on-premise ontwikkeling, data- en business rules-technologieën.

'Node.js en MongoDB staan aan de basis van de nieuwe generatie apps die ontwikkeld worden door bedrijven die hun klanten graag beter willen begrijpen en interactie willen bewerkstelligen', aldus Phil Pead, topman van Progress.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5110333). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.