Managed hosting door True

Praegus helpt klanten Qualitest na sluiting

 

Praegus heeft met het Israëlische testbedrijf Qualitest Group een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Daarbij is afgesproken dat Praegus de activiteiten van Qualitest in Nederland vertegenwoordigt en de bestaande klanten ondersteunt. Qualitest heeft namelijk zijn vestiging in Woerden gesloten. Het bedrijf nam daar in 2012 Four Oaks over, maar die overname is geen succes geworden. Qualitest heeft nu besloten de activiteiten op de Nederlandse markt weer centraal aan te sturen met Praegus als lokaal aanspreekpunt.

Qualitest is met twaalfhonderd testers een van de grootste testbedrijven op de internationale ict-markt. Het bedrijf opende in 2007 een Nederlandse vestiging in Woerden en nam begin 2012 Four Oaks (twintig man) uit Arnhem over en voegde beide organisaties samen in Woerden. De overname werd echter geen succes en het personeel liep weg. Uiteindelijk waren er nog vier man over en besloot Qualitest de lokale vestiging per 1 maart 2014 te sluiten.

Om de bestaande klanten toch ondersteuning te kunnen blijven aanbieden is Qualitest in zee gegaan met Praegus. Dit testbedrijf uit Almere is ook eerste aanspreekpunt voor Nederlandse bedrijven die gebruik willen maken van de offshore-testactiviteiten van Qualitest in India. Praegus heeft van de vestiging van Qualitest in Woerden een accountmanager aangenomen. 'Wij kunnen naast testen klanten ook adviseren. Als dan blijkt dat het handiger is om een testopdracht in India te laten uitvoeren, nemen wij contact op met Qualitest', zegt algemeen directeur Marcel Hogenhout.

Personeel

Praegus is begin 2011 opgericht en richt zich op het testen van en adviseren over informatiesystemen, websites en mobiele applicaties. Het bedrijf is in de Benelux actief. Er werken ruim twintig man. 'We zoeken nog een aantal nieuwe test automation specialisten. Dat zijn mensen die kunnen testen én adviseren over zaken als procesverbeteringen en testautomatisering. Mogelijk dat we nog een of meer ex-medewerkers van Qualitytest overnemen', aldus Hogenhout.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5086123). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.