Managed hosting door True

ezCompany biedt gemeenten gratis website

 

Gratis

Internetbureau ezCompany stelt gratis een werkende website beschikbaar aan alle gemeenten. Vanaf 22 april 2014 kunnen Nederlandse gemeenten gebruikmaken van deze open source-distributie. ezCompany was door de gemeente Vught ingeschakeld voor de ontwikkeling van hun website en dat basisontwerp komt nu ook voor alle andere gemeenten beschikbaar.

Voor de distributie is gebruik gemaakt van toptaken. Op basis van onderzoek naar gebruikers is de inhoud tot op de essentie beperkt. Geen informatiedoolhof meer, maar afspraken maken, betalingen doen en het doorgeven van een verhuizing met een muisklik. De site is daarmee geïnspireerd op gov.uk, de bekroonde website van de Britse overheid.

Drupal CMS

Een gratis distributie van een complete website is volgens ezCompany nog niet eerder vertoond in Nederland. Doordat de site in Drupal CMS is ontwikkeld, is deze stap niet zo vreemd. Drupal is een open source-systeem, wat wil zeggen dat iedereen het gratis kan gebruiken en aanpassen. De werkende gemeentewebsite wordt eveneens open source beschikbaar gemaakt, waardoor gemeenten de website gratis kunnen downloaden, veranderen en gebruiken.

De website zelf is dus gratis en hoeft alleen nog gekoppeld te worden aan de specifieke software van de gemeente en kan voorzien worden van een eigen design. Gemeenten kunnen voor die implementatie bij ieder internetbureau terecht dat thuis is in Drupal en zitten daardoor niet meer aan een leverancier vast. Wanneer gemeenten bovendien extra functionaliteit laten ontwikkelen en deze wederom beschikbaar stellen aan andere gemeenten, ontstaat er een steeds completere gratis distributie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5023203). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.