Managed hosting door True

Greetz verruilt Oracle voor open source-database

 

Handen schudden

Cadeau- en kaartenleverancier Greetz heeft zijn database-omgeving van Oracle vervangen door open source-database MariaDB. Dat meldt dienstverlener SkySQL, dat de klantgegevens heeft overgezet naar de nieuwe database. Het systeem werkt samen met bedrijfssystemen op basis van Linux en Hibernate.

De open source-database vervangt de bestaande Oracle Real Application Cluster (RAC). Als onderdeel van de migratie naar de nieuwe database zijn ook de business intelligence-omgeving en de disaster recovery-omgeving overgezet naar MariaDB.

Volgens de dienstverlener sluit de nieuwe ict-inrichting beter aan bij de online bedrijfsactiviteiten van Greetz en wordt flink op licentiekosten bespaard. Operationeel directeur Giulio Gaioni van Greetz: 'Onze oude database-omgeving voldeed niet meer. We hebben verschillende benchmarks uitgevoerd en daarbij kwam deze open source-oplossing als snelste en meest betrouwbare uit de bus.'

SkySQL zet zijn product MariaDB in de markt als een belangrijke vervanger voor legacy-systemen op basis van MySQL. De leverancier heeft ongeveer vierhonderd klanten in dertig landen. Op de klantenlijst staan onder meer Canal+, Clubmed, Deutsche Telekom, Virgin Mobile en Western Digital.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5006138). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.