Managed hosting door True

Google komt met Javascript-aanvulling Dart

 

Softwareleverancier Google komt wereldwijd in februari 2014 met Google Dart. Dit is een developerstool dat code compileert naar Javascript zodat doorontwikkeling van de software mogelijk wordt. 28 februari 2014 is Nederland aan de beurt. De officiële introductie van de Nederlandse versie van de Flight School with AngularDart wordt door de Google Developers Group Nederland en Trivento Touch gedaan. Kasper Lund, co-founder van Dart, is de keynote spreker. De presentaties vinden plaats in het vrachtruim van een oude Boeing 747 op het terrein van het Aviodrome in Lelystad.

Google ontwikkelde de open source oplossing Dart om het gebruik van Javascript te versimpelen. Daarbij moesten fouten worden voorkomen en moest het gebruiksgemak worden vergroot. Wat Dart doet is code compileren naar Javascript. In de optiek van Google kunnen sommige issues in Javascript niet opgelost worden met de doorontwikkeling van Javascript. Waar Javascript tegen zijn beperkingen aanloopt, is volgens Google Dart het antwoord.

Om wereldwijd developers op weg te helpen worden de Flight Schools georganiseerd. Google presenteerde een eerste versie van Dart in november 2013 tijdens Devoxx 2013 in Antwerpen. De Dart Flight Schools zijn een vervolg in het kennismakingsproces. Dat de community benieuwd is naar Dart is duidelijk. Binnen een paar dagen waren alle gratis tickets voor de presentaties en de code-labs gereserveerd.

Wereldwijd zijn lokale Google Developer Groups betrokken bij de introductie van Dart. Trivento Touch is een onderdeel van Trivento. Trivento helpt organisaties doelstellingen te bereiken door technologische oplossingen te ontwikkelen. Trivento Touch richt zich op consultancy en realisatie van apps, waarbij touch-applicaties centraal staan.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5000359). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.