Managed hosting door True

Kroes: 3 miljoen nieuwe banen in app-industrie

 

Eurocommissaris Neelie Kroes zei tijdens een bijeenkomst in Brussel dat er in 2018 4,8 miljoen banen zullen zijn in de Europese app-industrie. Op dit moment zijn er 1,8 miljoen Europeanen in deze branche werkzaam. De jaarlijkse verdiensten zullen van de huidige 17,5 miljard euro stijgen naar 63 miljard euro, zo refereerde zij aan het onderzoek Sizing the EU App Economy, dat in opdracht van de Europese Commissie is uitgevoerd.

Ondanks de positieve signalen, zijn er ook zorgen over de Europese app-markt. Zo geeft 38 procent in het onderzoek aan dat het moeilijk concurreren is met de Verenigde Staten doordat de salarissen daar beduidend lager zijn. Eén op de drie ontwikkelaars geeft aan dat developers-opleidingen achterblijven en 30 procent vindt dat start-ups in de app-industrie over onvoldoende zakelijke ervaring beschikken.

Apps in alles

Toch is er hoop, meent Kroes. Zo ziet zij de banenkansen in de Europese app-industrie als mogelijkheid om de jeugdwerkloosheid tegen te gaan. Daarnaast staan Europese app-bedrijven er wereldwijd goed voor. Doordat apps overal voor gebruikt gaan worden, bieden ze ook volop kansen. Kroes gebruikte als voorbeeld dat er in auto’s steeds meer apps aanwezig zijn en dat apps ook steeds vaker gebruikt worden om gezond te blijven.

Dat er kansen liggen in de Europese app-industrie was voor Kroes al in 2012 duidelijk. Zij berekende toen dat er in de digitale economie de komende jaren zevenhonderdduizend banen vrij gingen komen. Dit zijn niet alleen ontwikkelfuncties, maar zijn ook aanpalende functies als strategen, projectmanagers, programmeurs, interactieve ontwerpers, visual designers en testers. Toen werd er nogal lacherig over deze uitspraak gedaan, nu blijkt dat dit getal nog redelijk laag was ingeschat.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5000090). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.