Managed hosting door True

CCGroup traint Java-specialist tot Hippo-expert

 

Training

Systeemintegrator CCGroup uit Rijswijk leidt Java-specialisten op tot ontwikkelaars en integratoren van content management systemen (cms'en) van Hippo. Het gaat om trainingen voor eigen mensen en externen. Binnen een jaar wil CCGroup als licentiepartner complete cms'en van Hippo verkopen, ontwikkelen en implementeren. Hippo en CCGroup werken samen aan het trainingsprogramma, die samenwerking wordt op termijn mogelijk verder uitgebreid.

CCGroup heeft voor het opleiden van de Java-specialisten een speciaal trainingsprogramma opgezet. In klassen van vier worden de ontwikkelaars klaargestoomd voor het bouwen en implementeren van Hippo-cms'en. De eerste ontwikkelaars hebben inmiddels het traineeship afgerond.

Volgens Hippo's management director Steven Fockema Andrae is er steeds meer vraag naar implementatieprojecten van Hippo-cms'en. Hij stelt de extra mankracht goed van pas voor toekomstige implementaties. Zowel Hippo als CCGroup zijn actief voor klanten bij de overheid, media, gezondheidszorg en reisbranche.

CCGroup beschikt in totaal over zo'n dertig Java-ontwikkelaars, maar het bedrijf gaat hen niet allemaal opleiden tot Hippo-ontwikkelaar. 'Er wordt ook gezocht naar externe ontwikkelaars', vertelt Marcel Hilboezen, commercieel manager van CCGroup.

Oracle en Microsoft

CCGroup heeft zeventig man in dienst. Daarvan houdt ongeveer een derde deel zich bezig met  Java-projecten. Het bedrijf uit Rijswijk implementeert ook ook cms'en van Escenic en richt zich op projecten rondom Oracle (EBS) en Microsoft.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4969609). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.