Managed hosting door True

CWI start database-spin off MonetDB Solutions

 

Samenwerken

Het Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) maakt de oprichting bekend van MonetDB Solutions, een consultancybedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling van databasetechnologie voor business analytics. MonetDB Solutions is opgericht door de initiatiefnemers van MonetDB, het eerste en meest verspreide open source kolomgebaseerde databasemanagementsysteem.

In MonetDB Solutions bundelen toponderzoekers en engineers hun krachten om klanten op maat gemaakte diensten en oplossingen te bieden. De belangrijkste activiteiten van MonetDB Solutions omvatten technisch advies, architectural review, performance assessment, migratie en upgrade services en training. MonetDB Solutions staat onder leiding van dr. Ying Zhang.

Big data analytics

MonetDB levert sinds 1993 kolomgebaseerde databasetechnologie. Het heeft gebruikers uit de industrie en wetenschap in meer dan honderddertig landen en is meer dan driehonderdduizend keer gedownload. Voor het maken van analyses presteert MonetDB in het algemeen tien keer sneller dan de traditionele rijgebaseerde databasesystemen en tegelijkertijd heeft MonetDB vergelijkbare snelheid voor het verwerken van transacties. De hoge prestaties van MonetDB zijn toe te schrijven aan zijn storageschema dat puur kolomgebaseerd is en zijn optimalisatietechnieken voor moderne hardware, zoals in-memory optimalisatie, multi-core cpu-optimalisatie en automatische en adaptieve indices. MonetDB biedt oplossingen voor big data analytics zonder dat extra hardware-investeringen zijn vereist.

Data Distilleries en Vectorwise

De oprichting van spin-off bedrijven zoals MonetDB Solutions is een belangrijk instrument voor het CWI om technologie en kennis over te dragen aan het bedrijfsleven. Op basis van de MonetDB-technologie zijn twee succesvolle CWI-spin offs opgericht. Data Distilleries werd in 1995 opgericht en in 2003 overgenomen door SPSS. Vectorwise werd in 2008 opgericht en in 2011 overgenomen door Actian (voorheen Ingres). Sinds 2011 heeft de op kolommen gebaseerde databasetechnologie zoals MonetDB, zijn weg gevonden in het productaanbod van alle belangrijke commerciële databaseleveranciers.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4932946). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.