Managed hosting door True

Ordina stuurt 6 start-ups in zorg op bootcamp

 

Bootcamp

De zes start-ups die zijn geselecteerd in de Ordina Innovation Challenge zijn gestart met hun bootcamp bij begeleider UtrechtInc. In een intensief programma worden ze begeleid om hun zorginnovatie succesvol naar de markt te brengen. De zes finalisten zijn door een ervaren vakjury geselecteerd uit vijftig ingezonden ict-oplossingen voor de zorg.

Tijdens het bootcamp doorlopen de finalisten CTCUE, Ketosense, Magic Mind, Personalized Medical Apps (pApp), Self Supporting Elderly en What food can do in vier weken een intensief programma om hun concept aan te scherpen. Voor het bootcamp is Ordina de samenwerking aangegaan met bedrijfsincubator UtrechtInc.

Eerder dit jaar lanceerde Ordina de Ordina Innovation Challenge voor de zorgsector. Dit is een wedstrijd waarin start-ups hun innovatieve e-health oplossing een vliegende start kunnen geven. Als onderdeel van de wedstrijd biedt Ordina de innovators een podium voor hun idee en helpt het bedrijf hen vooruit om het idee tot realiteit te brengen.

Vijftigduizend euro budget

De drie beste teams ontwikkelen gedurende een jaar samen met Ordina hun duurzame e-health oplossing verder. Ordina stelt deze teams een ontwikkelingsbudget, kennis en zijn netwerk in de zorgsector beschikbaar. Hierdoor krijgt het winnende idee een opstap om het uiteindelijke doel, een duurzame verandering in de zorgsector teweeg brengen, te behalen. Op 30 oktober, tijdens het evenement in het kader van het veertigjarig bestaan van Ordina, verzorgen de teams hun finale pitch en selecteert de jury de drie beste teams. Deze teams winnen elk een budget van vijftigduizend euro om de innovatie verder te brengen.

‘Om de kosten in de zorg terug te dringen, moeten we als maatschappij veranderingen doorvoeren’, zegt Ordina-ceo Stépan Breedveld. ‘Ict levert daar een belangrijke bijdrage aan. Er zijn ontzettend veel ideeën en mogelijkheden bij start-ups en wij willen hen helpen deze ideeën succesvol naar de markt en de patiënt te brengen.’

Geselecteerde ideeën

•             CTCUE - Verlaagt de inspanning om proefpersonen te werven voor onderzoeken, door artsen te attenderen op relevante onderzoeken en patiënten die aan gedefinieerde criteria voldoen.

•             Ketosense - Stelt diabetici, topsporters of mensen die op hun voeding letten in staat om op non-invasieve wijze vetverbranding en veranderingen in het metabolisme te meten.

•             Magic Mind - Leert kinderen in hun kracht te komen en fundamentele gedragsveranderingen tot stand te brengen.

•             Personalized Medical Apps (pApp) - ‘Hoe gaat het met je?’ is de meest gestelde vraag in de zorg. pApp verrijkt de dialoog tussen arts en patiënt met data vanuit patiëntspecifieke mobiele apps en sensoren.

•             Self Supporting Elderly - Geeft ouderen weer de regie door het aanreiken van expertadvies op maat en vergroot zo de zelfredzaamheid.

•             What Food Can Do - Voeding kan een medicijn zijn bij gezondheidsklachten. What Food Can Do wordt hét platform waar je persoonlijke en positieve ervaringen met betrekking tot voeding kan delen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4878331). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.