Managed hosting door True

Prinsjesdag 2013

Kabinet versoepelt voorwaarden WBSO

 

Schatkist

Kleinere bedrijven, waaronder die uit de ict-sector, kunnen meer profiteren van de fiscale stimuleringsregeling voor speur- en ontwikkelingswerk WBSO. Het kabinet stelt voor om de eerste schijf in deze faciliteit te verlagen van 38 procent naar 35 procent en tevens te verlengen van 200.000 euro naar 250.000 euro. Mkb’ers kunnen door die schijfverlenging beter doorgroeien. Dit blijkt uit de Miljoenennota die op Prinsjesdag 2013 is bekendgemaakt.

Het aantal bedrijven dat gebruik maakt van de WBSO-regeling, die de loonkosten van onderzoek en ontwikkeling verlaagt, is vorig jaar opnieuw toegenomen. In 2012 groeide het aantal met 8,2 procent tot 22.220. Daarvan behoorde 97 procent tot het midden- en kleinbedrijf. Van het budget ging 73 procent naar het mkb. Het aantal toegekende uren voor onderzoek en ontwikkeling nam toe tot 79.560 arbeidsjaren. Hierdoor ondersteunde de WBSO 3,9 miljard euro van de r&d-loonuitgaven van bedrijven. Het kabinet verwacht dit jaar een lichte stijging van het aantal aanvragers.

Hetzelfde geldt voor de in 2012 ingevoerde Research & Development Aftrek (RDA). Deze fiscale regeling heeft betrekking op niet-loonkosten en investeringen voor onderzoek en ontwikkeling. Het voornemen bestaat om het fiscaal voordeel te verhogen van 54 naar 60 procent van de goedgekeurde RDA-kosten en-uitgaven.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4874940). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.