Managed hosting door True

Robotbouwer Rose wil binnen vier jaar zorgrobot

 

Het bedrijf Rose is van start gegaan. De Technische Universiteit Eindhoven en de zorgverzekeraar CZ zijn de belangrijkste oprichters van deze robotmaker. Doel is om binnen enkele jaren een zorgrobot, ook Rose geheten, op de markt te brengen die algemene dagelijkse levensverrichtingen uitvoert, zoals het halen en brengen van een drankje en een maaltijd in de magnetron opwarmen en opdienen.

De zorgrobot is in eerste instantie gericht op de thuiszorg, maar Rose kan in principe ook in andere sectoren worden toegepast, zoals zorginstellingen en beveiliging. De fabrikant bouwt voort op een prototype zorgrobot dat al in de thuiszorgsituatie is getest. Dit vond plaats in het kader van het project TSR (Tele-operated Service Robot) dat liep van september 2009 tot juli 2012. TSR werd financieel ondersteund door het ministerie van Economische Zaken en de provincie Noord-Brabant.

In de nieuwe opzet zullen proeftuinen in zorginstellingen een essentiële rol vervullen. De bedoeling is dat Rose zoveel mogelijk taken zelfstandig uitvoert, maar dat er altijd een menselijke operator in een zorgcentrale op de achtergrond aanwezig is die de robot volledig kan besturen. Daarnaast wil Rose bv robots verkopen aan onderzoeksinstellingen om de verdere ontwikkeling te versnellen.

Robotmaker Rose wil binnen vier jaar zorgrobot

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4775024). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Vacatures bij TU/e

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.