Managed hosting door True

‘Scrum maakt organisaties concurrerender’

 

Scrum Day Europe 2012

Scrum Day Europe 2012

Met het uitrollen van de agile-werkwijze Scrum worden organisaties concurrerender. Dat meent althans Ken Schwaber, één van de geestelijke vaders van Scrum. Schwaber opent op 4 juli 2013 de tweede Scrum Day Europe. In een videogesprek met Rini van Solingen, cto bij Prowareness, legt hij de waarde van Scrum voor organisaties uit en doet hij het programma van de Scrum Day Europe uit de doeken.

Ken Schwaber is van oorsprong softwareontwikkelaar en zit al veertig jaar in het vak. Hij zelf zet Scrum het liefste in voor risicocontrole in processen en projecten. Vooral in West-Europa merkt hij veel interesse in Scrum. ‘Daarom organiseren we ook Scrum Day Europe’, zegt hij. ‘Doel is om elkaar te ontmoeten en om elkaar te helpen.’

Vorig jaar werd voor het eerst Scrum Day Europe georganiseerd. Dit jaar ligt de focus op de impact van Scrum op de enterprise. Schwaber: ‘Organisaties willen agile zijn en concurrerender. Met Scrum maken we deze organisaties beter. Beter geldt voor alle onderdelen van de organisatie en daarom is dit evenement geschikt voor zowel de (technische) medewerkers als de managers.’

Tijdens Scrum Day Europe zal Schwaber ook een nieuwe release van Scrum bekendmaken. Wel wijst hij erop dat Scrum geen oplossing, maar een benadering is waarmee je als organisatie agile kan worden. In het volgende videogesprek met Rini van Solingen gaat hij naast Scrum verder in op zaken als DevOps, Lean, Kanban en CMMI.

Ken Schwaber over Scrum en Scrum Day Europe 2013

Programma

Kijk voor het programma, meer informatie over de sprekers, de locatie en het boeken van kaarten op www.scrumdayeurope.com.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4756922). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.