Managed hosting door True

Google biedt ontwikkelaars Maps Engine-API

 

Google Maps

Google heeft Google Maps Engine-api (application programming interface) aangekondigd. Zo kunnen ontwikkelaars nu ook Maps Engine inzetten voor eigen applicaties. Met Maps Engine maken organisaties gebruik van de cloudinfrastructuur van Google om een extra laag met data toe te voegen aan eigen Google Maps, voor bijvoorbeeld medewerkers, klanten of het grote publiek.

De api biedt directe toegang tot Maps Engine voor het lezen en bewerken van in de cloud gehoste data, zodat de api op elk platform, zoals web, Android, iOS en server-to-server, is te gebruiken en organisaties applicaties kunnen ontwikkelen zoals store locators, crowdsourced kaarten of crisis-response kaarten.

Op de Google Enterprise-blog staat het voorbeeld hoe vervoerder FedEx Google Maps Engine en de api gebruikte voor hun winkelzoek-tool op de website, waardoor het makkelijker is voor bezoekers om de gewenste informatie te vinden. Google claimt dan ook dat Maps Engine als vervanging kan dienen van complexe geografische informatiesystemen (gis).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4748392). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.