Managed hosting door True

SAP gaat wereldwijd autistische ICT’ers werven

 

SAP gaat de komende jaren wereldwijd mensen met autisme in dienst nemen en opleiden voor werkzaamheden op het gebied van programmering, testen en kwaliteitszorg. Het concern denkt hiermee voordelen te behalen, aangezien mensen met autisme over unieke talenten beschikken. Daarnaast wil SAP deze mensen een betekenisvolle baan bieden.

Het Duitse softwarebedrijf werkt voor het wervingsproces samen met het Deense Specialisterne, dat wereldwijd meerdere vestigingen heeft. Deze organisatie stelt zich tot doel om een miljoen mensen met een autistische stoornis aan een baan te helpen. Doelstelling van SAP is dat tegen het jaar 2020 1 procent van hun wereldwijde personeelsbestand bestaat uit mensen met een autistische stoornis.

Nieuw talentmanagement

SAP concentreert zich op de kwaliteiten van elk talent, en geeft hiermee aan nieuwe wegen op het gebied van talentmanagement te bewandelen. Op deze wijze willen zij verder invulling geven aan het innovatieve karakter van de organisatie. SAP is hiermee de allereerste multinational die een samenwerkingsverband met Specialisterne is aangegaan. Beide organisaties hopen hiermee ook het ecosysteem te motiveren om mensen met autisme aan te nemen.

De wereldwijde aankondiging volgt op succesvolle pilotprojecten in India en Ierland. Deze projecten tonen de positieve impact van het werken met autistische mensen, aangezien zij uitblinken op bepaalde gebieden. In samenwerking met Specialisterne werkte SAP Labs India met zes ingehuurde mensen met autisme. Zij traden in dienst als softwaretesters van de SAP Business Suite-applicaties. Als gevolg van het werk van deze mensen heeft het team hun productiviteit aanzienlijk verhoogd. In Ierland zit het pilotproject nog in de startfase. Zij screenen momenteel autisten voor het invullen van vijf posities. SAP breidt het programma internationaal uit en gaat in 2013 van start in de Verenigde Staten, Canada en Duitsland.

Niet in Nederland

In Nederland worden er geen autistische ict'ers geworven. 'Het werven van autistische mensen vindt plaats in landen waar SAP software ontwikkelt en test', zegt Cees Kardolus, marketing director SAP Nederland. 'De Nederlandse vestiging levert uitsluitend verkoop- en consultancydiensten. Hier vindt dus geen softwareontwikkeling plaats. Dit betekent dat het initiatief om autistische mensen te werven in Nederland niet van toepassing is.'

Specialisterren

In Nederland is het bedrijf Specialisterren al jaren actief met het werven en plaatsen van autistische testers. Dit leverde het bedrijf in 2010, 2011 en 2012 een nominatie op voor een Computable Award. Specialisterren heeft als doel mensen met een normale of hogere begaafdheid en een stoornis in het autisme spectrum (ASS) economische zelfstandigheid te laten verwerven in de ict. Op dit moment gebeurt dat vanuit een eigen testcentrum in Utrecht. Op termijn opent Specialisterren nieuwe locaties om meer diensten te kunnen aanbieden. Momenteel oriënteert Specialisterren zich in de regio Eindhoven.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4732726). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.