Managed hosting door True

Google geeft ontwikkelaars nieuwe tools

 

Leverancier van online software Google heeft tijdens zijn I/O developer conference in het Amerikaanse San Francisco verschillende nieuwe tools voor ontwikkelaars aangekondigd. Zo komt het bedrijf met nieuwe tools voor zijn Google Cloud Platform, komt er een nieuwe Admin SDK en lanceert het Google+ API voor bedrijven. Ook werden er verschillende verbeteringen aan producten bekendgemaakt.

Woensdag 15 mei 2013 is de zesde jaarlijkse Google I/O developer conference van start gegaan met meer dan zesduizend mensen live in San Francisco en miljoenen meer over de hele wereld via de livestream. Dit jaar focust de conferentie zich op de groeiende trend die zowel invloed heeft op het leven thuis als op het werk: de switch naar een wereld met meerdere schermen. Tablets en mobiele telefoons hebben inmiddels hun plek verworven naast desktops en laptops.

Bij het schakelen tussen apparaten en schermen, moet de gebruikservaring naadloos zijn. Daarnaast moeten dezelfde tools die mensen in hun persoonlijk leven gebruiken beschikbaar zijn op de werkvloer, zodat ze kunnen werken zoals ze leven. Google komt daarom met nieuwe producten en diensten die vooral relevant zijn voor Google Apps en andere business, government en education-klanten. Onder meer tools voor ontwikkelaars, zaken die het leven makkelijker maken en nieuwe manieren om met anderen te verbinden en samen te werken.

Tools voor ontwikkelaars

•             Google Cloud Platform: Google Compute Engine die een snelle, high performance-omgeving biedt voor virtuele machines is vanaf nu voor iedereen beschikbaar via cloud.google.com. Google introduceert ook Google Cloud Datastore en voegt PHP runtime toe aan Google App Engine. Daarnaast is ook verrekening mogelijk op basis van een deel van een uur zodat niet betaald hoeft te worden voor niet gebruikte minuten. 

•             Admin SDK: Met de nieuwe Admin SDK kunnen ontwikkelaars op maat gemaakte administratieve tools bouwen voor organisaties die Google Apps gebruiken. De nieuwe SDK consolideert veel van de bestaande domein api’s in een nieuwe uniforme structuur en introduceert nieuwe functionaliteit met de Directory-api en Reports-api.

•             Google+ API voor bedrijven: De nieuwe Google+ API voor bedrijven is nu beschikbaar als pilot voor ontwikkelaars die apps willen bouwen die taken kunnen uitvoeren als het automatisch toekennen van Circles en het lezen en schrijven van berichten.

Verbinden en samenwerken

•             Google+: De nieuwe look en feel voor Google+ kent een modern design en maakt het eenvoudiger om met collega’s te verbinden en meer te weten te komen over onderwerpen of posts die interessant zijn. Het nieuwe Google+ ziet er ook hetzelfde uit voor alle apparaten.

•             Hangouts: Apps-klanten hebben nu de mogelijkheid om chat in Gmail en Talk op Android te vervangen met een nieuwe versie van Hangouts die tekst, foto's en live video-oproepen samenvoegt op desktops, laptops, maar ook Android- en iOS-telefoons en -tablets. Het nieuwe Hangouts is ontworpen om alle real life gesprekken online beschikbaar te maken, ongeacht apparaat of platform. Net als voorheen kunnen Apps-klanten tot vijftien collega’s uitnodigen voor een video-oproep.

Maakt het leven gemakkelijker

•             Gmail: Nieuwe knoppen voor snelle acties in Gmail zijn ontworpen om gebruikers te helpen zaken sneller gedaan te krijgen en actie te nemen op een e-mail zonder deze te hoeven openen.

•             Gecombineerde opslag: Google Apps-klanten krijgen nu 30 GB unified opslag die ze kunnen gebruiken voor Drive en Gmail. Net als voorheen tellen bestanden die zijn gemaakt in Docs, Sheets en Slides niet niet mee voor opslagruimte. Als gevolg van deze verandering zullen Gmail inboxen voor Google Apps-klanten niet langer beperkt zijn tot 25 GB, extra opslagruimte die wordt aangeschaft kan worden gedeeld en gebruikt door Gmail.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4729760). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.