Managed hosting door True

SkySQL fuseert met MariaDB-ontwerpers

 

SkySQL gaat een fusie aan met Monty Program Ab, de makers van de open source-databasetechnologie MariaDB. Deze fusie herenigt enkele sleutelfiguren van de oorspronkelijke MySQL AB ontwikkel- en support-teams. Zij gaan MariaDB verder ontwikkelen tot een volledig compatibele, NewSQL open source database. Het bedrijf belooft ook verdere ontwikkeling van het aanbod voor gebruikers van de MySQL-database.

Het open source MariaDB is compatibel met de MySQL-database en biedt gelijktijdig nieuwe uitbreidingen en eigenschappen. Klanten en gebruikers gaan over op MariaDB vanwege de prestaties. Het is uniek in de mogelijke interface met NoSQL-databasesystemen zoals Cassandra en LevelDB, alsook de toegang tot data in andere formats dankzij plugbare opslagapparaten. Dit maakt het klanten mogelijk om gebruik te maken van de capaciteiten van de nieuwste databasetechnologieën en om toegang te hebben tot data in oude systemen, zonder noodzaak tot dure en risicovolle databasemigraties. Deze fusie brengt cloud en big data samen, waardoor het nieuwe bedrijf een interface kan worden naar andere aanbieders van open source-technologie.

SkySQL treedt ook toe tot de MariaDB Foundation en stelt naast geld ook menskracht beschikbaar voor de ontwikkeling van de foundation. De MariaDB Foundation is een onafhankelijke instelling die er voor waakt dat MariaDB voor altijd open en transparant zal blijven. Hierdoor kunnen de samengevoegde SkySQL-teams zich richten op de toekomst, toegankelijkheid, kosten en transparantie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4712089). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.