Managed hosting door True

Info Support biedt IT-minors via HBO's aan

 

Ict-dienstverlener Info Support heeft samenwerkingsovereenkomsten gesloten met de Haagse Hogeschool en Avans Hogeschool Brabant om respectievelijk een it-minor business intelligence en een it-minor Java aan te bieden. Een samenwerking met de Hogeschool Utrecht gaat het vierde jaar in, hier wordt een it-minor .Net aangeboden.

Vanaf september gaan de minors business intelligence, Java en .Net van start. Studenten van alle hogescholen in Nederland en België kunnen deelnemen aan deze minors. De examencommissie van de school die de minor aanbiedt, is verantwoordelijk voor de kwaliteit van de minor. De minor wordt elk jaar ge-audit om te controleren of deze nog voldoet aan de gestelde kwaliteitseisen. Info Support werkt al meer dan twintig jaar samen met afstudeerders en is nauw betrokken bij het onderwijs. In Utrecht hebben inmiddels in totaal 52 studenten de it-minor .Net succesvol afgerond.

Aansluiten bij praktijk

'Info Support investeert drie keer meer uren in de ontwikkeling van de minors dan de hogeschool vanuit zijn investeringsbronnen kan doen', zegt Herman Gerdsen, hr-manager bij Info Support.'Info Support wil kwalitatief hoogwaardig onderwijs stimuleren dat aansluit bij de praktijk. Dat is de reden dat wij al twintig jaar afstudeerprogramma’s aanbieden, sinds kort dus ook in de vorm van te volgen minors aan drie Nederlandse hogescholen.'

'Samenwerking met een it-dienstverlener als Info Support biedt de hogescholen een belangrijke toegevoegde mogelijkheid om hun curricula ‘state of the art’ te houden en zorgt ervoor dat de studenten in aanraking komen met relevante voorbeelden uit de beroepspraktijk', zegt Gert de Ruiter, directeur Academie voor ICT & media bij de Haagse Hogeschool.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4710537). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.