Managed hosting door True

Olympisch zeilster traint met app van Atos

 

Ict-dienstverlener Atos steunt topzeilster Marit Bouwmeester met zijn applicatie SailMaster. De zeilapplicatie brengt met een GPS-systeem het Olympisch zeilgebied rond de Britse havenstad Weymouth in kaart en volgt de trainingen van Bouwmeester. Hierdoor kan de zeilster ter voorbereiding op de Olympische Spelen haar verrichtingen analyseren en afstemmen op de omstandigheden. Atos is it-partner van de Olympische Spelen.

SailMaster combineert GPS-informatie afkomstig van Bouwmeester's boot met de wind- en stromingsinformatie. De informatie wordt geprojecteerd in de app die draait op de tablet van haar coach. De GPS-zender genereert elke twee seconden de exacte coördinaten (positie en richting) en stromingsgegevens uit een internationale database. Haar coach kan tijdens de trainingen zien hoe tactische beslissingen uitpakken in combinatie met wisselende externe factoren.

De applicatie wordt tijdens de voorbereiding van de Olympische Spelen gebruikt om externe factoren zoals snelheid, wind en stroming in kaart te brengen en vervolgens de juiste beslissingen te nemen qua wedstrijdstrategie. De applicatie wordt nog verder geoptimaliseerd.

Olympische medaille

Er is nog nooit een vergelijkbare app toegepast in de Olympische klasse van de zeilsport. Bouwmeester verwacht door deze app haar concurrenten tijdens de Spelen een stap voor te zijn. 'Het is belangrijk om in het wedstrijdgebied rond Weymouth zo veel mogelijk tijd door te brengen en de omgeving goed te leren kennen. Dankzij de Sailmaster op de tablet van Atos kunnen we alle trainingen op water vastleggen en trainingsdata opslaan', aldus Bouwmeester.

De app helpt om de leercurve te verkorten en de trainingen zo goed mogelijk af te stemmen op de omstandigheden. Coach Mark Littlejohn is ervan overtuigd dat de effectiever zijn, waardoor de kans op een Olympische medaille groter wordt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4528989). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.