Managed hosting door True

Sara helpt Deltares met simulatiesoftware

 

Huib de Vriend, Deltares (links) en Anwar Osseyran, Sara ondertekenen het partnercontract.

Sara, ict-infrastructuurdienstverlener voor universiteiten en hogescholen, gaat nauw samenwerken met Deltares. Dit kennisinstituut voor waterbeheer wil de krachtige ict-infrastructuur van Sara gebruiken voor het verder ontwikkelen van zijn simulatiesoftware. Ook wordt er bekeken of medewerkers van universiteiten en onderzoeksinstituten de open source software van Deltares via de Sara-omgeving kunnen verrijken.

Deltares en Sara zullen hun kennis en expertise ook uitwisselen door middel van conferenties, workshops en gezamenlijke publicaties.

Deltares (800 medewerkers) uit Utrecht is een kennisinstituut op het gebied van water, ondergrond en infrastructuur, met name gericht op delta's, kustregio's en riviergebieden. Huib de Vriend, directeur van Deltares, stelt simulatiesoftware voor Deltares van groot belang is. 'Om de programma's up-to-date te houden is de meest hoogwaardige computercapaciteit nodig. Sara levert dit.'

Volgens Anwar Osseyran, directeur van Sara, is de samenwerking met Deltares een goed voorbeeld van hoe organisaties binnen het onderzoek- en onderwijsveld in Nederland elkaar kunnen versterken. Voor Sara (65 man) geldt dit bovendien ook in breder perspectief. De ict-infrastructuurdienstverlener wordt vanaf 2013 onderdeel van Surf, ict-dienstverlener voor het hoger onderwijs. De supercomputerspecialist gaat dan verder onder de naam Surfsara.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4509097). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.