Managed hosting door True

VMware breidt jarig Cloud Foundry uit

 

Virtualisatie- en cloud-leverancier VMware breidt zijn open platform as a service (PaaS) Cloud Foundry uit. Exact een jaar na de lancering kondigt VMware nieuwe partnerships, een nieuw systeem voor het beheer van open source-softwarecode, nieuwe tools voor het bedienen van diensten op grote schaal en meer keuzes voor de implementatie van multi-clouds aan.

Cloud Foundry is een jaar geleden opgezet om de ontwikkeling, implementatie en verwerking van applicaties te vereenvoudigen en te versnellen. VMware heeft voor het applicatieplatform Cloud9, Collabnet, ServiceMesh, Soasta en X.commerce aangesteld. Deze bedrijven gaan investeren in en rond Cloud Foundry om bij te dragen aan een betrouwbaar ecosysteem voor bijvoorbeeld ontwikkelaars, tool  providers en leveranciers van cloud-management, public cloud operators, framework- en applicatieserviceontwikkelaars en applicatieontwikkelaars.

CloudFoundry.org en Bosh

Cloud Foundry is altijd al een open source-project geweest. Het project is grootschalig opgezet, volgde GitHub op en heeft veel inhoudelijke bijdragen gehad van de ontwikkelaarscommunity, zoals ondersteuning voor de ontwikkeling van verschillende grote frameworks en applicatiediensten, de implementatie in diverse cloud-infrastructuren, herstel van bugs en documentatie. Om de community verder uit te bouwen introduceert VMware CloudFoundry.org, een nieuw codemanagementsysteem voor Cloud Foundry. Het nieuwe proces maakt het makkelijker voor de community om codes te delen, het verbetert de kwaliteit van codes en biedt meer inzicht in eventuele wijzigingen daarin.

Ook introduceert VMware Cloud Foundry Bosh, een open source-platform voor ontwikkeling, implementatie en lifecycle management van gedistribueerde diensten op grote schaal. Bosh is ontworpen om de systematische en prescriptieve ontwikkeling van diensten mogelijk te maken, waardoor het verwerken van productievoorbeelden van Cloud Foundry vereenvoudigt. De tool is beschikbaar met Apache-licentie van CloudFoundry.org en biedt momenteel ondersteuning voor VMware vSphere en Amazon Webservices.

Multi-clouds

Tot slot stelt VMware Cloud Foundry open voor het leveren van multi-clouds. Cloud Foundry is een open PaaS en is ontworpen om te draaien op diverse clouds en cloud-infrastructuren, zodat ontwikkelaars niet gedwongen worden een bepaalde cloud te gebruiken. Het brede scala aan private cloud-distributies, cloud-management en implementatieoplossingen en public cloud operators die Cloud Foundry steunen, zetten deze visie kracht bij. Deze diversiteit biedt klanten multi-cloud implementatiemogelijkheden en ruime keuze en flexibiliteit.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4489770). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.