Managed hosting door True

Jaspersoft, Ordina en Amsterdam winnen BI-award

 

I amsterdam

Ict-dienstverlener Ordina en de gemeente Amsterdam hebben in Berlijn de European Software Excellence Award in de categorie Business Intelligence gewonnen. De partijen kregen deze prijs voor de implementatie van de open source bi-software Jaspersoft. De software levert stuurinformatie op basis van financiële en managementinformatie uit verschillende systemen van de Dienst Ruimtelijke Ordening.

Dankzij deze oplossing hebben ambtenaren nu inzicht in de voortgang, status van budgetten en andere stuurinformatie van alle projecten van de Dienst Ruimtelijke Ordening. Inmiddels wordt de software ook door andere gemeentelijke diensten in gebruik genomen. De jury roemde het project en de oplossing om de hoge meerwaarde voor de gemeente Amsterdam.

Gemeente Amsterdam

DRO-directeur Hans Tijl van de gemeente Amsterdam: ‘Zeker in deze tijden wil je voortdurend de vinger aan de pols houden, ver vooruit kunnen kijken en zo nodig ogenblikkelijk bijsturen. Met dit product hebben we steeds actueel inzicht in kosten en opbrengsten. Mooi is ook dat het als open source-product toekomstbestendig is, omdat het samenwerkt met de huidige en toekomstige financiële systemen van de gemeente Amsterdam.'

Tijl is nooit van het open source-geloof geweest, omdat hij vindt dat je een organisatie moet leiden op basis van feiten en resultaten en niet op basis van een ideologie. ‘In samenwerking met Ordina hebben we gekozen voor werkende open source, met openheid, ook in de interactie met huidige een nieuwe applicaties en systemen. Leuk is dat de collega's het nu ook kunnen gaan gebruiken.'

Ordina en Jaspersoft

Directeur van de divisie Business Solutions Joris Höppener van Ordina is trots op de Business Intelligence Award die zijn werkgever ontving van IT Europa voor de implementatie bij gemeente Amsterdam. ‘De jury kijkt naar het succes van de implementatie, de innovativiteit van de oplossing en de meerwaarde ervan voor de klant. Dankzij deze implementatie kunnen de ruim driehonderd gebruikers in een oogopslag de status van hun projecten zien. Het resultaat is meer controle en een efficiëntere manier van werken bij projecten.'

Ict-dienstverlener Ordina brengt sinds mei 2011 de open source business intelligence-oplossingen van Jaspersoft op de Nederlandse markt. Met de software biedt Ordina een flexibele oplossing die voldoet aan alle datamanagementbehoeften, tegen lagere licentiekosten.

European Software Excellence Awards

De European Software Excellence Awards worden jaarlijks uitgereikt door IT Europa. Met de Awards wil de organisatie oplossingen eren die uitblinken door de hoge mate van toepasbaarheid bij de klant, door de unieke samenwerking tussen leverancier en klant of door de grote aanwijsbare meerwaarde die de oplossing voor de klant heeft gebracht. De awards zijn niet bedoeld voor standaard producten.

Nederlandse BI-awards

Award

Eind februari nomineerde een Nederlandse vakjury thuis­zorg­or­ga­ni­sa­tie Buurtzorg Nederland, webwinkelketen Coolblue en financieel dienstverlener De Hypotheekshop door een vakjury genomineerd voor de titel Slimste organisatie van Nederland 2012. De genomineerden presenteren zich op 13 maart 2012 tijdens het Jaarcongres Information Management.

De vakjury maakt die dag de winnaar bekend.

European Software Excellence Awards

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4433752). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.