Managed hosting door True

Microsoft lanceert reeks aan nieuwe producten

 

Tijdens zijn openingsspeech op de Comdex-beurs in Las Vegas onthulde Microsoft-baas Bill Gates een aantal nieuwe producten die binnenkort op de markt komen.

Bijvoorbeeld OneNote, dat binnen de Office-omgeving ervoor moet zorgen dat notities makkelijker gecentraliseerd kunnen worden. Al met al is 2002 niet zo’n slecht jaar geweest voor de ict-industrie vindt de chief software architect van Microsoft. Bedrijven bleven innoveren, en ook Microsoft is van plan vernieuwingen in de markt te blijven zetten voor zowel consumenten als bedrijven. De keynote van Gates was bijzonder traditioneel: veel productdemonstraties en een grappige video, waarin dit keer vooral de draak gestoken werd met Apple. Zo kwam de gewezen Apple-baas John Sculley getuigen dat de Newton zijn tijd vooruit was. Wat de Tablet PC nu realiseert, wilde de Newton van Apple in ver vervlogen tijden ook al doen.   Volgens Gates is het digitale decennium aangebroken en werden dit jaar veel nieuwe producten en technologieën op de markt gebracht die tegen 2009 hun waarde bewezen hebben. Daarom besteedde hij veel aandacht aan zaken als webservices. Microsoft kondigde aan dat via Windows ook webservices beschikbaar komen. Zo moet het in de VS mogelijk worden om vanuit Word documenten te laten afdrukken bij Kinko’s, een Amerikaanse keten van kopieercentra.   Nog een vernieuwing: als halverwege volgend jaar de nieuwe versie van het kantoorautomatiseringsproduct Office uitkomt, zit daarin een nieuw onderdeel, OneNote, dat het mogelijk maakt om alle soorten notities op één centrale plaats op te slaan en dat er verder voor zorgt dat werken op de computer precies gelijk wordt aan werken met pen en papier. In feite bouwt OneNote verder op de mogelijkheden die de Tablet PC biedt inzake schiftherkenning.   Ook een aanvulling op de Tablet PC vormt de Smart Display die Bill Gates tijdens zijn keynote demonstreerde: het is een touch screen dat via het draadloze protocol 802.11 communiceert met een pc die zich verderop bevindt. Alle verwerking verloopt via die pc, maar ook de Smart Display bezit verwerkingscapaciteit.   ViewSonic brengt begin volgend jaar de eerste versies van de Smart Display op de markt. Philips en anderen volgen kort daarna. Volgens Microsoft zorgen deze Smart Displays en de Tablet PC’s ervoor dat mensen niet langer aan een bureau hoeven te zitten om een pc te gebruiken.   Volgens Gates worden al deze innovaties een stuk bereikbaarder voor iedereen nu Windows XP voor een ’single code base’ zorgt op alle diverse computers.   José Delameilleure Datanews België

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3684). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.