Managed hosting door True

Intel wil meer resellers aan de vPro

 

Edwin Peters, reseller manager van Intel Benelux, zegt dat resellers hun klanten beter kunnen bedienen als ze gebruikmaken van de pc-beheeroplossing vPro. Deze is geschikt voor midden- en kleinbedrijven die streven naar minder energiegebruik, meer efficiëntie en continuering van hun business, aldus Peters.

Met Intel vPro worden pc's gecentraliseerd en makkelijker beheerd doordat hardware- en software-inventarisaties remote worden uitgevoerd. Het aan- en uitzetten van pc's wordt centraal aangestuurd, zodat belangrijke updates altijd uitgevoerd kunnen worden. Verder biedt vPro diagnostic en herstelprogramma's en een proactieve beveiliging. Pc's die vPro-technologie gebruiken vergen minder energie, aldus Peters. Dat levert weer kostenbesparingen op. vPro wordt vaak in combinatie met Microsoft System Center Configuration Manager (SCCM) toegepast.

De remote management vPro ondersteunt diverse merken pc's (desktops en notebooks), zoals van Acer, Fujitsu Siemens en Lenovo. Deze techniek maakt het mogelijk om pc's eenvoudiger en op een veilige manier vanaf een centrale locatie te beheren. Het is een verbeterde en sterker beveiligde versie van oudere technieken voor beheer op afstand, zoals wake on lan (WOL), pre-boot execution (PXE) en alert standard format (ASF). Speciaal is dat beheertaken als inventarisatie en probleemoplossing ook kunnen worden uitgevoerd als de betrokken pc's zijn uitgeschakeld. Dit is mogelijk dankzij Intel Active Management Technology. AMT biedt een beveiligd tweeweg-communicatiekanaal dat losstaat van het geïnstalleerde besturingssysteem. Elke met vPro uitgeruste pc heeft ook een speciaal permanent geheugen waarin specifieke configuratiegegevens kunnen worden bewaard.

Een vPro-compatibele desktop kan van afstand worden ingeschakeld door de systeembeheerder, die dan de hardware en software kan inventariseren, het bios kan configureren en upgraden, event logs kan uitlezen en ook de instellingen van de beveiliging kan bekijken en desgewenst aanpassen. De pc moet hiervoor wel aangesloten zijn op het stroomnet en op het netwerk. Zolang dat het geval is, kan de systeembeheerder zelfs een barebone vPro-pc opsporen, inventariseren en beheren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3297951). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.