Managed hosting door True

Fusie Oracle-gebruikersgroepen is officieel

 

Oracle

Drie Oracle-gebruikersverenigingen zijn officieel samengevoegd tot de Oracle Benelux User Group (OBUG). Volgens voorzitter Janny Ekelson is het voor bedrijven nu duidelijker bij welke vereniging ze zich kunnen aansluiten. De Oracle Gebruikersclub Holland, de grootste Nederlandse Oracle-gebruikersgroep, maakt geen deel uit van de OBUG.

De Belgium Luxemburg Oracle User Group (BLOUG), Benelux Regional User Group (BRUG) en Oracle Applications Users Group Nederland (OAUG) zijn sinds oktober 2009 samengevoegd. De nieuwe gebruikersgroep is dinsdag 22 maart 2010 echter pas officieel gepresenteerd tijdens een bijeenkomst in Arnhem.

'Het grootste voordeel voor de leden is dat zij nu een groter aanbod hebben van activiteiten en informatie', zegt de voorzitter. De vereniging heeft ongeveer twintig verschillende special interest groups (SIG's) die zich richten op verschillende onderwerpen, bijvoorbeeld de SIG HCM eBusiness Suite en PeopleSoft. Dat aanbod wordt verder uitgebreid, vooral op het gebied van de Oracle-technologie, vertelt Ekelson. ‘We willen ons ook gaan focussen op middleware, business intelligence en de database.'


OGH

Oracle Gebruikersclub Holland, de grootste Nederlandse Oracle-gebruikersgroep, maakt overigens geen deel uit van de OBUG. Zij lieten in april 2009 al weten dat ze niet akkoord gingen met een samenvoeging van de verenigingen. In april 2009 spraken de partijen de intentie uit om te fuseren tot een vereniging. De OGH zei eerder in Computable dat zij vinden dat de OBUG te weinig rekening houdt met de leden.

Ekelson vindt het jammer dat de vereniging niet meedoet, maar zegt dat er voor de Oracle-gebruikers al veel is verbeterd omdat er nu nog maar twee verenigingen zijn in plaats van vier. ‘OGH richt zich meer op de technologie, zoals development of databases. Mensen die daar mee bezig zijn, weten wel waar ze zich het beste kunnen aanmelden. Misschien dat we in de toekomst weer samen om tafel gaan zitten. We hebben nu afgesproken voorlopig ieder onze eigen weg te gaan.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3297855). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.