Managed hosting door True

SAP verwacht herstel na slechte cijfers 2009

 

Crisis

De Duitse softwareleverancier SAP verwacht dat de verkoop van software en gerelateerde diensten in 2010 aantrekken. Dat stelt het bedrijf in een toelichting op de jaarcijfers over 2009.

De totaalomzet daalde naar 8,2 miljard euro. Onder de streep noteerde het bedrijf 2 miljard euro nettowinst. Dat is 10 procent minder dan een jaar eerder.

Het bedrijf verwacht dat in 2010 de omzet uit software en dienstverlening met 4 tot 8 procent stijgt.

SAP zette zich begin 2009 schrap voor de gevolgen van de economische crisis. Het bedrijf verwachtte de zwaarste omstandigheden ooit. Uit de jaarcijfers blijkt dat de gevolgen redelijk beperkt zijn gebleven.


Reorganisatie

Dat komt mede door een reorganisatie. De softwareleverancier wil voor het einde van 2010 fors besparen op de personeelskosten. Om een sterke concurrentiepositie te houden moet voor 2011 tussen de 300 en 350 miljoen euro worden bespaard op personeelskosten. In 2009 schreef de softwareleverancier 196 miljoen euro af voor die reorganisatie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3233590). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.