Managed hosting door True

Speurneus Zylab krijgt nieuwe CEO

 

Pieter Varkevisser is de nieuwe algemeen directeur van Zylab, het Nederlandse bedrijf dat zich specialiseert in het voor juristen doorzoekbaar maken van grote hoeveelheden bedrijfsinformatie. Hij is de opvolger van Jan Scholtes die zich als president-commissaris gaat richten op de strategie en op nieuwe technologie.

Varkevisser is afkomstig van branchegenoot SDL Tridion. 'Hij is een bekend persoon in het wereldje en we zijn blij dat hij ons komt versterken', vertelt Scholtes. De twee topmannen kennen elkaar van de TU Delft, waar ze in het begin van de jaren '80 informatica studeerden. Scholtes hoopt door de aanstelling van Varkevisser een groot deel van de dagelijkse leiding te kunnen overdragen, zodat hij meer aan de strategie kan werken. 'Dat is nodig. We groeien ontzettend hard en zijn nu al actief in zo'n veertig landen.' Sommige strategische zaken zijn de afgelopen tijd blijven liggen.

Door steeds striktere wetgeving in Amerika over het beschikbaar stellen van bedrijfsinformatie in verband met compliance en rechtszaken, is er veel vraag naar de producten van Zylab. Ook doet de onderneming zaken met de Europese Commissie (mededinging), internationale tribunalen en de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD).

Beste omzet ooit

'Het eerste kwartaal van 2009 draaiden wij de beste omzet ooit', proclameert Scholtes. Gemiddeld groeit de omzet van zijn bedrijf jaarlijks met 25 tot 40 procent. De omzet bedroeg in 2008 18 miljoen euro. Er werken ruim honderd mensen bij Zylab, waarvan ongeveer zeventig op het hoofdkantoor in Amsterdam.

Alle software wordt in Nederland ontwikkeld, zegt Scholtes. Daarnaast heeft het bedrijf een tweede hoofdkantoor in Washington DC en vijf vestigingen in Europa en in Singapore. Zylab werd in 1983 opgericht in Chicago. De onderneming werd in 2002 gekocht door Scholtes en zijn bedrijf dat tot dusver als wederverkoper in Nederland fungeerde.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3148783). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.