Managed hosting door True

Sioux en Se-cure verbeteren development

 

Embedded softwaremaker Sioux Embedded Systems en het Zwitserse adviesbureau Se-cure gaan vanaf 1 augustus 2009 samenwerken op het gebied van softwaremanagement. De Eindhovense softwaremaker breidt zijn adviesportfolio uit met de kennis van het adviesbureau. Deze nieuwe adviesdienst helpt softwareorganisaties hun ontwikkelprestaties te analyseren, te benchmarken en te verbeteren.

Directeur Hans Sassenburg van Se-cure vindt dat bedrijven bij een softwareproject kijken naar drie indicatoren: tijd, kosten en kwaliteit (achteraf). Volgens hem moeten bedrijven echter kijken naar zestien indicatoren, anders worden beslissingen niet op feiten gebaseerd, maar op intuïtie. 'Voor je aan een project begint moet je bijvoorbeeld bedenken wat de kwaliteit moet zijn en welk soort werk ik daarvoor moet doen. Je kunt zo beter inschatten welke mensen je nodig hebt', zegt hij. Volgens Sassenburg komt dit de kwaliteit van het project ten goede, iets wat hij 'projectmanagement plus' noemt.

Peter Wijnhoven, managing consultant van Sioux, merkt dat tijdens softwareprojecten alleen wordt gelet op het voldoen aan standaarden of modellen. 'Er wordt niet gekeken naar concrete verbeteringen in de ontwikkelprestaties. Het kwantificeren van de prestaties van de software helpt organisaties zich te richten op de zwakke punten in het ontwikkelproces en het meten van de daadwerkelijke resultaten over een langere periode.'

De embedded softwaremaker noemt de nieuwe adviesdienst softwaremanagement op basis van getallen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3017286). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.