Managed hosting door True

Microsoft lanceert Windows Azure platform

 

Microsoft heeft op zijn jaarlijkse Worldwide Partner Conference in New Orleans zijn nieuwe Windows Azure platform geïntroduceerd. Windows Azure heeft een besturingssysteem met cloud diensten, een webgebaseerde relationele database in Microsoft SQL Azure en connectiviteit & interoperabiliteit met Microsoft .Net diensten.

Microsoft verkoopt Windows Azure, SQL Azure en .Net Services Azure op basis van gebruik. De prijs wordt gebaseerd op het aantal diensturen, dataopslag, bandbreedte en een bedrag voor het uitwisselen van data tussen applicaties. Klanten betalen volgens Microsoft alleen voor de dienst waarvan ze daadwerkelijk gebruikmaken.

Voor het Windows Azure platform zegt Microsoft een eenvoudig prijsmodel te hanteren met een service level agreement (sla). De sla verzekert een service uptime van 99,9 procent, connectiviteit, beschikbaarheid van data voor Windows Azure, SQL Azure en .Net Services. Microsoft gebruikt een zogenaamd ‘automated systems management component', dat de sla voor Azure ondersteunt. Hierbij worden bijvoorbeeld automatisch crashes van applicaties opgespoord waarna de getroffen server, die in de Microsoft data center staat, direct wordt gereboot.

Partners
Partners krijgen van Microsoft brede ondersteuning op het gebied van verkoop en marketing om Azure aan de man te brengen. Zo zijn er speciale kortingen om eindgebruikers te overtuigen gebruik te maken van het Windows Azure platform. Partners die lid zijn van het Microsoft Partner Network programma krijgen vijf procent korting voor Windows Azure, SQL Azure en .Net diensten. Microsoft beheert het Azure platfom zelf, de partners moeten nieuwe diensten en software rond het platform ontwikkelen en aanbieden aan eindgebruikers. Microsoft wil Azure verkopen via tal van partners: isv's, service providers en bedrijven die websites ontwikkelen. Ook hoopt Micosoft dat Azure verkocht wordt via software ontwikkelaars, oem's en Var's.
Het betalingsmodel voor Azure ziet er als volgt uit: Microsoft stuurt zijn partners een rekening voor de Azure diensten en de partners sturen op hun beurt hun klanten een factuur voor de applicaties die ze op Windows Azure gebruiken.

Ontwikkelaars

Microsoft lanceert Windows Azure officieel in november op de Professional Developer Conference. Daarvoor levert Microsoft nieuwe componenten en functionaliteiten voor het Azure platform. Ontwikkelaars mogen in de tussentijd Azure uitproberen en er applicaties op bouwen. Azure werkt volgens de leverancier goed met zijn bestaande ontwikkelingstools, zoals Visual Studio. De software ondersteunt ook andere ontwikkelingstools, zoals PHP, Ruby, Python en Eclipse. MSDN Premium gebruikers krijgen ondersteuning van Microsoft om hun cloudgebaseerde applicaties te ontwikkelen en te testen op Windows Azure.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2994441). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.