Managed hosting door True

HRsoft en AFAS sluiten software-deal zorgsector

 

Binnenkort ontvangen ruim 22.000 ziekenhuismedewerkers in Nederland identieke salarisstroken. Dat is één van de gevolgen van een deal die twee toonaangevende Nederlandse softwarebedrijven met zes grote algemene ziekenhuizen begin juli hebben gesloten.

AFAS ERP Software uit Leusden en het Alkmaarse HRsoft, samen met de Vereniging Samenwerkende Ziekenhuizen (VSZ). De vereniging bestaat uit het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ, Nijmegen), de AntoniusMesos Groep (AMG, Nieuwegein/Utrecht), het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG, Amsterdam), het Martini Ziekenhuis Groningen (MZG), het Catharina Ziekenhuis Eindhoven (CZE) en Medisch Spectrum Twente (MST).

De ziekenhuizen verwachten met de nieuwe HRM/Payroll-software veel efficiencywinst te kunnen behalen. De keuze voor de nieuwe softwarepakketten is zorgvuldig gemaakt: zeker honderd medewerkers van alle deelnemende partijen hebben een rol gehad bij het proces om de beste toepassingen in de verschillende systemen te krijgen. De nieuwe pakketten zijn op die manier een optelsom geworden van de kennis en ervaring die bij alle betrokken partijen in huis is, zo werd op 2 juli gesteld tijdens de contractondertekening in Nijmegen.

De productcombinatie van AFAS en HRsoft wordt dit jaar al uitgerold in Nijmegen, Nieuwegein/Utrecht, Groningen en Amsterdam. Daarna volgen het Catharina Ziekenhuis en Medisch Spectrum Twente. Alle zes de ziekenhuizen krijgen precies dezelfde inrichting van de software, waardoor men fors bespaart op de implementatiekosten. Ook over de (gedeelde) ontwikkelingkosten zijn alle partijen tevreden. Over welke bedragen het gaat, wordt uit concurrentieoverwegingen niet bekend gemaakt.

Inmiddels hebben zich al andere ziekenhuizen gemeld met belangstelling voor de pakketten. Softwareontwikkelaar AFAS meldt dat de keuze van de ziekenhuizen impliceert dat AFAS haar beoogde target van 15 ziekenhuizen in 2009 nu al heeft gehaald. CEO Bas van der Veldt van AFAS stelt dat zijn bedrijf de afgelopen jaren enorm heeft geïnvesteerd in de uitbreiding van specifieke functionaliteiten voor de zorgsector. Voorbeelden hiervan zijn de integratie van de CAO Ziekenhuizen, meervoudige dienstbetrekkingen, formatiebeheer en formatieplanning in Profit, het softwarepakket van AFAS. AFAS heeft inmiddels negentien ziekenhuizen als klant, terwijl ook HRsoft steeds meer zorginstellingen aan zich weet te binden. Volgens algemeen directeur Michel Slager van HRsoft is binnen de zorg veel behoefte aan het stroomlijnen van HR-processen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2988927). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.