Managed hosting door True

Samenwerking DigiNotar en CenterOne

 

DigiNotar en CenterOne gaan een partnerschap aan. Door de inbreng van DigiNotar is het mogelijk voor burgers en bedrijven een wettelijke elektronische handtekening te zetten op digitale formulieren en documenten die CenterOne via haar applicaties, waaronder WaterPro, voor waterschappen beschikbaar stelt.

CenterOne is een specialist in waterbeheerapplicaties. Voor de interne afhandeling en het beheer van vergunningen, gebruiken een aantal waterschappen de WaterPro applicatie van CenterOne. Om dit proces op een rechtsgeldige manier te laten verlopen, heeft CenterOne hiervoor een aparte module ontwikkeld. Deze module kan worden gebruikt met alle gangbare software zoals WaterPro, Iris 1.0 of WPM4all. CenterOne maakt hierbij gebruik van de System Development Kit van DigiNotar, zodat vergunningen, memo's en andere documenten worden voorzien van een rechtsgeldige elektronische handtekening. De elektronische handtekening wordt volledig geïntegreerd in de applicatie. Voor medewerkers van Waterschappen is het nu mogelijk op eenvoudige wijze een PDF document te ondertekenen met behulp van de elektronische handtekening. De ontvanger van het getekende PDF heeft enkel de Adobe Reader nodig om het document te kunnen lezen.

Burgers en bedrijven kunnen dankzij de koppeling van de DIgiNotar Signing Service en de WaterPro applicatie met hun DigiD een wettelijke elektronische handtekening op webformulieren plaatsen. Door deze integratie is er geen noodzaak meer voor printen, ondertekenen op papier en verzending per post. Besparing in tijd, geld en milieu.

CenterOne heeft een koppeling gerealiseerd tussen de WaterPro applicatie en de websites van diverse waterschappen. Burgers en andere belanghebbenden kunnen op die website eenvoudig en snel de juiste gepubliceerde ondertekende informatie inzien. Ook deze software is te gebruiken in combinatie met andere software, waaronder Iris 1.0 of WPM4all.
Met het aangaan van een partnerschap tussen CenterOne als dé specialist op het gebied van waterbeheerapplicaties en DigiNotar als dé Trust provider binnen Nederland zijn beide partijen ervan overtuigd een meerwaarde voor de markt te betekenen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2987158). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.