Managed hosting door True

Oracle belooft 100 dagen aankondigingen

 

Met de introductie van het nieuwe Oracle Fusion middleware 11g start Oracle een periode van 100 dagen aankondigingen, tot de volgende Oracle OpenWorld.

Ongeveer op de dag na één jaar na de overname van BEA Technologies, heeft Oracle de nieuwe versie 11g van zijn Fusion Middleware suite aangekondigd. Deze versie belichaamt een nieuwe, meer modulaire (hot-pluggable) architectuur van Fusion, met suites rond SOA, WebLogic (inclusief WebLogic server), Webcenter, Identity Management en ontwikkelingstools.

Het moet het platform zijn waarop bedrijven makkelijk toepassingen op basis van services, bestaande en nieuwe software kunnen samenstellen, met eerbied voor de standaarden in de event en service gerichte infrastructuurwerelden. Door gebruik van elementen als portals, wordt ook tegemoet gekomen aan het groeiend gebruik van 'social computing'. Ook de onderliggende technologie werd aangepast aan nieuwe ontwikkelingen als multicore processoren (onder meer voor de JRockit JVM), grote hoeveelheden data in geheugen en het virtualizering/grid/cloud-gebeuren. En voorts werden de Fusion middleware 11g producten aan een bijzonder intensief test- en betaprogramma onderworpen.

Als verwacht wou Oracle geen commentaar leveren op de mogelijke gevolgen van de overname van Sun en zijn technologie voor de Fusion middleware, maar sr v-p Thomas Kurian benadrukte de modulariteit van de architectuur, terwijl ook de mogelijkheden tot samenwerken met producten van derden (en dus allicht Sun...) uitgebreid werd getest. Hij benadrukt tevens dat Oracle de mogelijkheden van zijn producten uitbreidt door overnames (al meer dan 48 bedrijven) en eigen ontwikkelingen (waarvoor het jaarlijks ca. 3 miljard dollar veil heeft). Hij wijst daarbij op het nakomen van de belofte om na de overname van BEA technologies zo snel mogelijk een 'converged' product uit te brengen.

Vandaag telt Oracle voor zijn integratieproducten meer dan 90.000 klanten wereldwijd, met meer dan 5.000 isv's die Fusion ondersteunen. Volgens Oracle moet de aankondiging van Fusion middleware 11g tevens de start vormen van de 'Innovation Showcase' - een 100 dagen van aankondigingen tot het komende Oracle OpenWorld. "Het wordt geen stille zomer," klonk het bij Oracle.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2986573). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.