Managed hosting door True

Microsoft brengt update uit van Azuretools

 

Technisch directeur Ray Ozzie omschreef Windows Azure als ‘Windows in de cloud'.

Microsoft brengt een update uit van de SDK (Software Development Kit) van Windows Azure. Ontwikkelaars kunnen via scripttalen applicaties bouwen voor deze clouduitvoering van Windows Server. Bedrijven betalen voor de hosting van hun applicaties op basis van een abonnementmodel.

Microsoft heeft een update uitgebracht van de ontwikkel-gereedschappen voor Windows Azure. De nieuwe update voor de Windows Azure SDK (Software Development Kit) was volgens de onderneming onder andere nodig om een betere integratie tot stand te brengen met Microsofts ontwikkelomgeving Visual Studio.

Azure is het cloud-gebaseerde service platform van Microsoft, dat het bedrijf in 2008 op de Professional Developers Conference(PDC) in Los Angeles presenteerde, in navolging van Amazon en Google. Azure moet in de loop van 2009 beschikbaar komen.

Technisch directeur Ray Ozzie omschreef Windows Azure daar als ‘Windows in de cloud': "Windows Azure is een service-gebaseerde besturingsomgeving, die uit drie aspecten bestaat: gevirtualiseerde rekenkracht, schaalbare opslag en een geautomatiseerd beheersysteem." Windows Azure was voorheen bekend onder de codenaam ‘Red Dog'.

Abonnementmodel
Ontwikkelaars kunnen via scripttalen applicaties bouwen voor deze clouduitvoering van Windows Server. Daarvoor kunnen ze niet alleen het .NET Framework gebruiken, maar ook concurrende (script-)talen zoals PHP, Java, Ruby, Eclipse en Python. Azure ondersteunt daarnaast internetprotocollen als http, REST, SOAP en AtomPub.

Bedrijven betalen voor de hosting van hun applicaties op basis van een abonnementmodel. Kosten worden in rekening gebracht op basis van twee parameters: verbruik en service level.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2836381). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.